nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Els centres comercials podran obrir de dilluns a divendres amb un 30% d'aforament

Les grans superfícies i centres comercials de Mallorca podran obrir, a partir d'aquest dilluns, amb un aforament limitat del 30% davant l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 a Mallorca.

Així ho han anunciat aquest dijous el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en roda de premsa després de finalitzar la reunió de la Mesa de Diàleg Social, en la qual han estat presents representants de les patronals i dels sindicats.

En concret, els centres comercials podran obrir de dilluns a divendres fins a les 20.00 hores, però els caps de setmana i festius hauran de seguir tancats. Bars i restaurants, en canvi, romandran tancats 15 dies més.

La reunió ha estat presidida per la presidenta del Govern, Francina Armengol. En finalitzar la trobada, juntament amb la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, s'ha reunit per videoconferència amb els consells insulars, la Felib i l'Ajuntament de Palma per a fer seguiment de la situació actual de la pandèmia.

En acabar totes dues reunions, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha explicat que totes les Illes mantindran les mesures de protecció de nivell d'alerta 4. Així mateix, ha detallat que les mesures establertes pel decret 6/2021 de la presidenta del passat 29 de gener i que eren vigents fins a aquest dissabte, es prorroguen fins al 2 de març.

El conseller de Sectors Productius ha incidit en què la capacitat dels aparcaments o espais destinats a l'aparcament dels centres comercials també s'han de mantenir amb una capacitat del 50%. Així i tot, els centres comercials i grans superfícies hauran d'assegurar per mitjans telemàtics o presencials que el control d'aforament es fa en cada planta de l'establiment.

Les zones comunes i les àrees recreatives romandran tancades, de manera molt delimitada amb elements físics i sense que sigui impediment pel tràfic de persones, evitant aglomeracions i amb el correcte manteniment de la distància interpersonal. Els espais i els circuits d'entrada i de sortida hauran d'estar clarament senyalitzats.

Yllanes ha explicat que els centres comercials tindran prohibida l'obertura al públic els caps de setmana i festius, excepte aquells que estiguin destinats al comerç essencial o dedicats a farmàcies, ortopèdies, òptiques, estancs, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d'estètica, entre altres.

D'altra banda, s'haurà d'assegurar la correcta ventilació i manteniment dels nivells de CO₂. Per a fer-ho, també s'ha acordat que els centres comercials hauran de comptar amb indicadors d'aforament en temps real. S'establirà un temps per a poder instal·lar aquests aparells, de la mateixa manera que hauran de comptar amb mesuradors de CO₂.

A més de les novetats en el comerç, la consellera Gómez ha indicat que es permetran les activitats esportives d'intensitat baixa dirigides en sala i les activitats d'intensitat baixa d'acadèmies de ball amb un màxim de sis participants, els quals hauran d'usar màscara, i sempre que no se superi el 30 per cent de l'aforament de l'espai on es dugui a terme.

Serà obligatori que les sales compleixin amb les condicions adequades de ventilació i que es dugui a terme un registre dels participants. A més, en les piscines esportives cobertes es podrà desenvolupar activitat esportiva, sempre que no se superi el 20% de l'aforament i que es garanteixi un mirall d'aigua de quatre metres quadrats per persona i un màxim de dues persones per carril de natació. En tots dos casos, es prohibeix l'ús dels vestuaris.

També s'incrementa de dos a tres els entrenaments setmanals en els esports d'equip i de contacte, que hauran de continuar sent sense contacte físic, respectant en tot moment la distància de 1,5 metres.

Quant a l'activitat cultural, es permetrà la presència de públic en teatres, auditoris, cinemes i circs de carpa fins a un màxim del 50 per cent de la capacitat permesa, mentre que actualment el límit era del 30 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa mes de 3 anys

No és 'aforament', és 'CABUDA'. 'Aforament' és una còpia del castellà 'aforo'!!!!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente