algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Armengol defensa una desescalada «lenta i prudent» per a evitar una quarta onada

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha defensat aquest dijous la necessitat que la nova desescalada sigui «lenta i prudent» per a evitar una quarta ona de contagis.

En declaracions als mitjans des de l'Hospital d'Inca, la cap de l'Executiu no ha concretat, no obstant això, quines mesures aprovarà en aquest sentit el Consell de Govern extraordinari previst per a aquest divendres més enllà de les ja avançades en relació a la flexibilització de les superfícies comercials de Mallorca.

Armengol ha emplaçat a la reunió d'aquest dijous de la Mesa de Diàleg Social, en la qual es presentaran les propostes de l'Executiu, i a la posterior compareixença de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

La presidenta ha ressaltat que es «està tombant» la tercera onada però ha recordat que la situació en les UCI continua sent «complicada» i que sobre les Balears sobrevola també l'amenaça del cep britànic del virus, més contagiosa.

En aquest sentit, Armengol ha assenyalat que durant la gestió de la pandèmia s'ha après que de la mateixa manera que davant un increment de contagis les restriccions s'han d'activar i elevar ràpidament, quan baixa la incidència la relaxació de les limitacions ha de ser més lenta.

La presidenta del Govern ha assegurat que comprèn el sofriment i el dolor de qui té una petita empresa i que s'ha vist obligat a tancar pel bé de la societat i ha recordat que des de desembre hi ha ajudes disponibles. «Quan s'han pres decisions s'ha vist com ha baixat la incidència acumulada i com s'ha alliberat la pressió hospitalària i l'obligació del *Govern és salvar vides», ha apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 3 anys

Si tornen a obrir els bars, tornaran empestar la Comunitat. Esta vist que per un cert sector de la piblació és prioritari beure, fumar, xerrar i fer renou, que no la vida i la salut de tots.

Valoració:3menosmas
Per Que ens deixin tranquils!, fa mes de 3 anys

Els que volen desescalar imprudentment, per deixars de guanyar uns cèntims, deixasran bous i baiasses si acaben a Son Tril"lo.
Qui ho lamentarà?

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Vaya por Dios.
Medio mundo intentando arreglar este drama y resulta que la solución está aquí al lado.
Se llama @Lluís “el cuñao”.
Sólo le falta una barra donde apoyarse.

Valoració:-2menosmas
Per "Paninsulars mos roban", fa mes de 3 anys

¿Encara creu?
Hi haurà una quarta, quinta, sexta, sèptima, ... onada.
Avui han fumigat i segur que després de las eleccions
catalanas tocar estirar i així se fa estira-i-afluixa.
Avui 11-02-2021.

Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Sa presidenta de ses Illes Balears continua liderant una gestió de sa pandèmia inoperant i nefasta, seguint es model de "conviure amb es virus" que s'ha imposat a tot es món occidental, en lloc de voler erradicar-lo com fan es països asiàtics. Allà fan una gestió activa de sa pandèmia i sa població pot fer una vida pràcticament normal de fa mesos, mentres que aquí continuen morint ses persones i ses empreses.
Aquí es virus va a lloure d'ençà que va començar sa pandèmia. Davant s'incapacitat de fer una gestió activa contra es virus, fent proves massives que permetin detectar es punts de contagi i aïllar-los (incapacitat que continua després de mesos de pandèmia), ses administracions occidentals s'han limitat a fer-ne una gestió passiva, utilitzant es bolletins oficials per donar ordes a sa població sobre allò que pot fer i allò que no. A damunt, sovint són ordes genèriques, que aplicades sense matisos se converteixen en absurdes, com es fet d'obligar a dur morral pes carrer, on no hi ha càrrega viral a bastament ni temps d'exposició perque se puguin produir contagis. Es decret estatal indica que just s'ha de dur morral si no hi ha distància de seguritat, però en la pràctica s'aplica d'una manera molt més estricta i completament absurda: fins i tot si es carrer està desert, o si se tracta d'una zona enjardinada on no hi ha ningú, qualsevol ciudatà que hi passi ha de dur morral, amb amenaça de multa.
Després d'haver imposat aquestes normes exagerades, injustificades i absurdes, es mateixos polítics que les han decretades apel·len a sa responsabilitat individual per combatre es virus. Com quedam? ¿Som nins petits que hem de complir normes genèriques aplicades d'una manera absurda o som ciutadans adults responsables, amb capacitat de mesurar es perill i decidir amb qui mos relacionam i de quina manera, o en quin moment hem de dur morral i quand el mos podem llevar? O una cosa o s'altra, però que no mos enredin pus ni caiguin en sa temptació d'usar sa pandèmia com a mecanisme de control social ni com a excusa per retallar sa llibertat des ciutadans de manera arbitrària.
Es darrer capítol d'incompetència de s'Unió Europea gestionant sa pandèmia el trobam en sa compra i distribució de ses vacunes, que també ha estat un fracàs.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente