algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Retiren una capa de 55 centímetres de formigó armat en una de les fosses de Porreres

Les tasques d'excavació i exhumació en el cementiri de Porreres han descobert «una capa de ciment fora de l'habitual» sobre una de les fosses, la retirada de les qual ha estat «més complexa de l'esperat», segons ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització del Govern.

L'equip tècnic d'Aranzadi, encarregada d'aquests treballs, ha hagut de treballar els últims dies en la retirada d'aquest bloc de formigó, en el bloc de nínxols i capelles de la fossa número 5 del cementiri municipal de Porreres.

En concret, les màquines excavadores han hagut d'eliminar una plataforma de 55 centímetres de formigó armat, una base molt diferent a la que s'havia localitzat fins ara en la resta de blocs de nínxols i capelles excavats, que presentaven una base molt més senzilla.

Una vegada retirada aquesta plataforma, aquest migdia ja s'han pogut iniciar les tasques pròpiament d'excavació de l'equip d'arqueòlegs, que han netejat tota l'àrea per sota de la placa de formigó. La profunditat d'aquesta placa ha estat bastant major de l'esperat inicialment.

Segons ha indicat la Conselleria, a partir d'ara es treballarà per a comprovar si aquesta fonamentació ha pogut afectar les possibles fosses en aquest lloc.

Pla de Fosses

Aquests treballs formen part del Pla de Fosses 2018 del Govern i continuen les labors iniciades al novembre de 2016, que van permetre exhumar 49 cossos de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. D'elles, 14 varen ser identificades i les restes humanes es varen retornar a les seves famílies.

En aquella intervenció es varen localitzar nou fosses comunes, que varen ser excavades íntegrament, a excepció de la fossa número 5, que es trobava sota el bloc de nínxols construïts en la part central de la parcel·la. S'estima que podria contenir almenys sis cossos.

L'excavació es retransmet en directe per part de l'equip tècnic d'Aranzadi. L'objectiu d'aquesta retransmissió és oferir un seguiment acurat de les actuacions que es duen a terme a Porreres, «amb total seguretat i amb tot el detall de la informació que es requereixi», segons la Conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.