nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

L'STEI presentarà un recurs contra la relació de llocs de treball proposada per Educació

L'STEI Intersindical ha informat aquest dimarts que presentarà un recurs contra la relació de llocs de treball presentats per la Conselleria d'Educació.

El sindicat ha assenyalat que, en la sessió de la Mesa Sectorial, ha votat en contra de la proposta de llocs de treball permanent corresponent al personal funcionari docent perquè, entre altres qüestions, «se suprimeixen una trentena de places dels centres d'adults».

D'aquesta manera, el sindicat ha expressat els seus dubtes davant el fet que, amb la pròrroga dels criteris de plantilla del curs actual tal com es va acordar en la Mesa de dia 20 d'octubre de 2020, hi hagi reducció de professorat per al curs 2021-22. «De cap manera surten els comptes», han dit.

També ha manifestat el seu desacord per la no consolidació en places de plantilla orgànica de vacants «que fa almenys tres anys que estan habilitades, tal com marca la normativa». Així, el sindicat ha subratllat que «sempre ha defensat que un ensenyament de qualitat necessita estabilitat en les seves plantilles, per a donar solidesa als projectes educatius dels centres».

D'altra banda, l'STEI ha demanat la reactivació dels acords per a la millora de l'ensenyament concertat signat en 2016. Segons el sindicat, aquest acord «encara té punts a desenvolupar, com l'equiparació efectiva o els sexennis». «Aquests dies s'ha fet pública la intenció d'Educació i la UIB de reactivar l'acord marc signat amb l'STEI i CCOO per a la millora de l'ensenyament públic», ha explicat.

El sindicat ha recordat que el procés d'equiparació va quedar interromput en 2019, «al no voler signar totes les parts presents en la taula una proposta que havia d'implementar l'equiparació efectiva entre un docent de la pública i un de la concertada sense cap antiguitat, i introduïa el segon i tercer sexennis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.