algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern demana a la UIB més places d'Infermeria

El conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, ha indicat aquest dimarts que s'ha sol·licitat a la Universitat dels Illes Balears (UIB) un increment de places per als estudis d'Infermeria.

De fet, ha afegit que des d'Educació fan feina amb Salut i la UIB per a veure com poden incrementar-se aquestes places, un augment que està condicionat a l'existència d'unes infraestructures adequades, així com a professorat acreditat i centres de pràctiques.

Així ha contestat March al diputat de Ciudadanos Maxo Benalal, qui li ha demanat per l'ampliació de places en Infermeria a la seu eivissenca de la UIB per a poder comptar amb més personal a l'illa. Segons Benalal, aquesta necessitat s'ha fet «més palpable» a l'illa amb la pandèmia.

A més, ha recordat que des del sindicat Satse han confirmat l'elevada possibilitat que els estudiants d'Infermeria a Eivissa es quedin a l'illa després d'iniciar la seva trajectòria professional.

March ha reconegut que les retallades realitzades anys enrere i la pandèmia han evidenciat la necessitat que hi hagi més professionals en temes sanitaris. També ha assenyalat que aquest problema es repeteix, no només a Eivissa, sinó arreu de les Illes.

A les Balears, ha insistit, hi ha 125 places d'Infermeria a Mallorca, 20 a Menorca i 20 més a Eivissa i són estudis «amb una forta demanda» i amb una regulació estatal pel que fa a les places.

March ha afegit que, a hores d'ara, estaria permès augmentar un 10 per cent el nombre de places d'Infermeria mentre es resol aquesta qüestió de caràcter estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.