muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Solidaritat amb Pablo Hasél a la plaça de Cort de Palma

La Delegació del Govern espanyol havia prohibit la concentració, en defensa de Pablo Hasél i la llibertat d'expressió, prevista per aquest dissabte horabaixa.

L'entitat Alerta Solidària havia desconvocat la concentració atenent la prohibició motivada per la situació sanitària, i reivindicant la llibertat de manifestació i l'exercici dels drets de tothom.

Tot i amb això, un grup de persones, a títol personal, han assistit a la plaça de Cort de Palma a l'hora prevista. Els primers en arribar duien petits cartells en defensa de Pablo Hasél i de la Democràcia. Una parella d'agents de la Policia espanyola, de les cinc parelles que eren a la plaça, els ha informat que la concentració no estava autoritzada. Ha demanat la identificació personal, a les sis o set persones que eren al centre de la plaça. Mentrestant, algunes persones més anaven arribant, tímidament, a la plaça i es mantenien en un segon pla.

La majoria d'elles s'ha identificat, no així una persona, que s'ha plantat davant un agent de la policia dient que si la concentració, malgrat estar prohibida per la Delegació del Govern espanyol, havia estat prèviament desconvocada, les persones que estaven allà ho feien a nivell personal, que, a més, legalment, no es considera una concentració si no passen de les vint persones. Per això, no calia identificar-se per aturar-se a una plaça pública, que no era cap delicte ni motiu per ser requerida la seva identificació. L'agent policíac ha amenaçat aquesta persona amb dur-la a la Prefectura de Policia davant la seva negativa a identificar-se, però aquesta persona no ha cedit a les coaccions, i finalment, com es feia en temps de Franco, ha estat advertida de ser detinguda si quedava allà o «a transitar!»

El petit grup de persones han continuat amb els cartells exposats, preocupades per les repercussions d'haver estat identificades. Una estona després, i a causa de la presència d'alguns mitjans de comunicació fent fotografies, la parella de policies ha tornat a dirigir-se als ciutadans d'enmig de la plaça i els ha prohibit l'exhibició dels petits cartells i els ha convidat a desallotjar la zona.

Uns minuts després, la plaça s'ha anat buidant de les poques persones restants que havien acudit en solidaritat amb Pablo Hasél, condemnat a dos anys i nou mesos de presó per «enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència» i per «injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat».

Cossos de seguretat de l'Estat que, una vegada més, amb l'excusa d'exercir les seves funcions, han trepitjat els drets i la llibertat del poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 3 anys

Ara almenys el món s'entera de la realitat del que es España... Una imposició...

Valoració:-1menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Este panfleto no tiene remedio.

Valoració:-2menosmas
Per Au, fa mes de 3 anys

L'estat d'alarma permet prohibir manifestacions, no el dret de manifestació. La propera amb cotxe o amb una manera original de mantenir la distància.

Valoració:0menosmas
Per Arxi, fa mes de 3 anys

Si la concentració hagués estat a favor de Vox, segurament la delegació del govern espanyol, l'hauria autoritzat, i els seus esbirros no haguessin fet acte de presència

Valoració:2menosmas
Per "Paninsular mos roban", fa mes de 3 anys

L'entitat Alerta Solidària ha fet malament en desconvocar la manifestació.
La excusa que posa ès de porucs. Han de sebre que
manifestar-se ès un dret constitucional i només tenen
la obligació de comunicar a la autoritat competent
la hora i ruta de la manifestació.
No se pot posar cap condició sanitària i altres
condicions.



Com que totas las entitats, partits polítics,
etc. estan confabulats amb el poder, totas las manifestacions se han de fer a titol personal i amb
sorpresa sense anunciar a la "autoritat".



La "autoritat" ha romput la "pax", (pacte vé de "pax"), així se ha de veure com enemic del poble.

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Ets agents de s'autoritat no poden cometre arbitrarietats precisament perque representen s'Estat, a damunt un estat democràtic. Es policies són es primers que haurien de respectar estrictament ses lleis i es reglaments, i es ciutadans no tenim s'obligació d'estudiar es Còdic Penal sencer per evitar que abusin de noltros i vulnerin es nostros drets legals. Tots hem vist vídeos de policies fent actuacions que fan empegueir. Desgradament, crec que entre certs policies (o guàrdies civils) i es delinqüents no hi ha gaire diferència. Basta anar a s'hemeroteca o a sa videoteca...



Defens aquestes idees per principì, no per cap interés personal perque a mi no m'han identificat mai pes carrer, que recordi. Emperò si avui comencen a retallar drets a altres ciutadans i tothom calla, segur que qualque dia me tocarà a mi. Sa democràcia no està garantida, l'hem de preservar cada dia. Ara s'utilitza sa pandèmia com a excusa per impedir es dret de manifestació, i ses famoses manifestacions des 14-M tengueren com a resposta sa "llei mordassa", que continua vigent a pesar de ses promeses de derogar-la fetes per s'actual govern d'esquerres. Per aquí no anam bé...



Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente