algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Anticorrupció, sobre la vacunació d'alts càrrecs: «Incidències en el procés hi ha hagut i n'hi haurà segur»

El director de l'Oficina Anticorrupció, Jaime Far, ha assegurat aquest divendres sobre la vacunació de la Covid-19 d'alts càrrecs a les Balears que «incidències en el procés hi ha hagut i n'hi haurà segur».

En declaracions a Europa Press després de ser demanat per la petició del Partit Popular al Parlament perquè l'Oficina Anticorrupció investigui el suposat incompliment del protocol de vacunació per part de càrrecs públics a les Balears, Far ha indicat que encara no han rebut «res».

Far ha reflexionat sobre si aquests casos vulneren alguna norma. En concret, ha assenyalat que si algú incompleix una llei, «es pot parlar de delicte o infracció, però si no hi ha normativa difícilment podem acusar».

«Norma no hi ha, el que existeix és un protocol de vacunació», ha recalcat, per a continuació afirmar que «si un càrrec públic s'ha botat el protocol per abús d'autoritat, caldrà estudiar el cas».

De totes maneres, ha assenyalat que la denúncia presentada davant la Fiscalia per la vacunació del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha estat arxivada.

En paraules de Far, es tracta «més d'un tema ètic o moral que de malbaratament de doblers públics», que és on l'Oficina Anticorrupció «té la seva competència». «Intervenim quan s'han malgastat fons públics. És veritat que la vacuna té un cost, però a la fi caldrà posar-la», ha asseverat.

No obstant, ha reconegut que és un tema «complex» i, per això, aquesta setmana que ve es reunirà amb les oficines antifrau de Catalunya i del País Valencià per a «decidir un criteri comú a seguir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.