algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Educació adaptarà l'oferta dels centres d'adults a les noves necessitats formatives

Els centres d'educació de persones adultes (CEP) de les Balears han començat un procés d'adaptació de la seva oferta a les noves necessitats formatives i sociolaborals, segons ha anunciat aquest dijous la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha assenyalat que el novembre passat es va anunciar als centres que s'iniciava el procés per a modificar l'ordre que regula la seva oferta. Així mateix, ha indicat que s'han iniciat reunions durant aquests últims dies amb els sindicats per a informar-los sobre les propostes i rebre les seves aportacions.

Actualment, aquests centres ofereixen educació secundària per a persones adultes, ensenyaments inicials, preparació de proves lliures d'Educació Secundària Obligatòria i preparació de proves d'accés a estudis superiors. També es pot trobar oferta formativa d'idiomes i cursos d'informàtica, entre altres.

Segons ha explicat la Conselleria, s'han reservat unes 30 places, que no desapareixeran, sinó que es bloquegen temporalment mentre es modifiquen les funcions i especialitats. Una vegada actualitzades tornaran a sortir a oferta pública.

«Volem que aquests centres siguin un lloc de referència per als adults que volen continuar amb la seva formació al llarg de la vida i que es puguin informar dels camins que poden seguir per a millorar la seva titulació i la seva certificació professional», ha afegit.

D'altra banda, ha assenyalat que s'ha habilitat un punt d'informació acadèmica i professional en cadascun dels CEP de les Balears, per a poder informar i facilitar a la ciutadania sobre certificats, titulacions i oferta de mòduls de formació professional, entre altres.

Finalment, ha recordat que les Balears compten actualment amb un total de 40 aules repartides en 18 CEP, dels quals 14 es troben a Mallorca, altres dos estan distribuïts a Menorca i els dos restants estan a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.