algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El Consell instal·la senyals per reduir la velocitat a la carretera principal de Deià

El conseller de Mobilitat i Infraestructures Iván Sevillano, acompanyat pel batle de Deià Lluís Apesteguía, ha visitat les obres per a millorar la seguretat viària que el departament insular ha dut a terme en el tram de la carretera de la Serra de Tramuntana (Ma.-10 ) que travessa el municipi.

Durant la visita han estat acompanyats per la directora insular d'Infraestructures, Olga Martínez, i part del seu equip tècnic i de l'Ajuntament, segons han detallat en una nota de premsa.

Les actuacions, que van començar al desembre i es va prolongar durant tres setmanes, han permès crear un entorn més amigable per als vianants disminuint l'afluència de vehicles en els trams compresos entre el km 63,3 i 62,3 i entre el km 61, 7 i el 62.

Això s'ha aconseguit mitjançant la instal·lació de reductors de velocitat, bandes transversals d'alerta, senyalització vertical, marques viàries i radars pedagògics, entre altres.

Sevillano ha explicat que «s'ha aconseguit calmar i pacificar el trànsit donant prioritat als vianants i en el seu entorn». «S'ha fet reduint la velocitat a 30 quilòmetres per hora i executant un pas per a vianants a nivell que redueix la perillositat, ja que els permet travessar de manera segura la carretera, en donar-los prioritat, per a poder arribar a les dues parades de bus que hi ha en la zona», ha dit.

Amb un pressupost de 27.698 euros, aquesta és només una de les obres que el departament insular ha executat en diferents punts de l'illa per a pacificar els entorns urbans de diferents municipis com Caimari. El municipi sofria una situació molt similar a Deià, quant a seguretat per als vianants, en el tram de la carretera que uneix Inca amb el Monestir de Lluc (Ma.- 2130).

Les obres efectuades també han suposat la creació d'una zona 30 a l'entrada del poble, senyalitzada amb elements acústics i visuals. A més, s'han complementat amb tasques de repintant, elevació dels passos per a vianants i la instal·lació de bandes transversals d'alerta.

Sevillano ha explicat que, com en el cas de Deià, s'han acompanyat «les millores en els passos de vianants amb il·luminació, amb la intenció de dotar-los de major seguretat durant la nit». «Una actuació que repetirem a altres actuacions de les mateixes característiques», ha dit.

L'obra efectuada entre el quilòmetre 6,4 i 7,1 de la travessia de Caimari també està ja acabada. Va començar a principis de desembre, es va prolongar durant tres setmanes i ha suposat un cost de 23.306,09 euros.

Així mateix, el departament ha efectuat altres actuacions de millora entre el quilòmetre 2 i el 10 de la carretera de les urbanitzacions de Llucmajor (Ma.-6014), una via molt desgastada per l'ús constant que es fa durant tot l'any.

Després de la visita dels tècnics es van concretar els punts més perjudicats, que es trobaven en les zones de Son Verí i Badia Gran. Amb un sanejat de la zona i nou paviment, ha estat suficient per a tornar a garantir l'ús i la seguretat dels vehicles i ocupants que circulen.

Amb un cost de 69.500 euros les actuacions d'asfaltat i repintat de marques viàries, que ja estan acabades, es va prolongar durant una setmana. En total, el departament de Mobilitat i Infraestructures ha invertit més de 120.504 euros en els tres projectes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja ho val!, fa mes de 3 anys

Senyals? Això és tot?
Ja. ja. ja...

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente