algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'associació Amics dels Llaços Grisos reclama «la immediata dimissió dels tres altes càrrecs vacunats de manera irregular»

180261

L'associació Amics dels Llaços Grisos reclama «la immediata dimissió dels tres altes càrrecs vacunats de manera irregular» i apunta a la de la Directora Insular de Gent Gran, del Consell de Mallorca, Sofia Alonso; el subdirector d'Infermeria i Cures del IBSalut, Carlos Villafàfila i la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat de la Conselleria de Salut, Angèlica Miguélez.

L'associació Amics dels Llaços Grisos nega que, tal i com s'ha volgut justificar, les dosis administrades als polítics fossin dosis 'sobrants' i explica que «segons el web del Consell de Mallorca, 69 persones (7 residents I 62 treballadors) de ambdues residències, no es varen poder vacunar per diferents motius. Si, entre usuaris i professionals, sumen 245 (73 i 172, respectivament). I no es varen vacunar 69 d'ells, el vint-i-set de desembre, hauria 176 persones restants a vacunar. Però, els números no ens surten, les xifres oferides pels dos organismes, entre residents i treballadors, no corresponen a la, suposada, trentena de dosi sobrants, que esmenta la premsa».

«Si, realment, va ser així, és inadmissible la manca de transparència, de planificació i de gestió duita a terme pels responsables d'aquesta primera campanya de vacunació, que va ser 'venuda' a la població com a un espectacle memorable», diu l'Associació que també afirma que «pel que es veu, va ser un voler i no poder. No hi ha cap justificació acceptable perquè tres, o més, alts càrrecs es beneficiessin del seu càrrec polític per a vacunar-se. Segons establia el Ministeri de Sanitat, els primers a rebre la vacuna eren les persones majors a les residències i el personal sociosanitari de les mateixes».

L'associació Amics dels Llaços Grisos denuncia que «la Directora Insular de Gent Gran, de l'IMAS, per més que diguin, fonts d'aquest Institut, que també feia de Directora en funcions de la Residència La Bonanova, que el seu despatx sigui a la Llar d'Ancians o que manté reunions amb els familiars. A les famílies no li consta que hagin estat, en cap cas, presencials, ni tan sols que na Sofia Alonso hagués assumit la direcció en funcions d'aquesta residència. Tampoc és admissible que diguin que tots tres, per les seves relacions constants i directes amb els centres residencials ni, tot així, per ser considerats potencials vectors pels seus càrrecs. Res d'això eximeix que, com la resta de la població, adoptin les pertinents mesures de seguretat vigents per evitar la propagació i el contagi del Covid-19».

L’associació Amics dels Llaços Grisos reclama «la immediata dimissió de Sofia Alonso, Carlos Villafàfila i Angèlica Miguélez» i que es depurin les responsabilitats polítiques corresponents a les tres administracions públiques: Consell de Mallorca, IBSALUT i Conselleria de Salut.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Associació ALG, fa mes de 3 anys

Moltíssimes gràcies per la publicació del nostre comunicat de premsa!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente