algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Atenen 29 persones durant els primers mesos del servei d'atenció al col·lectiu LGTBI

El servei d'atenció integral (SAI) que el Consell de Mallorca ha posat a la disposició del col·lectiu LGTBI a Inca, Palma i Manacor, que va arrencar el passat 26 d'octubre, ha atès 29 persones durant els seus primers tres mesos de funcionament.

La institució insular ha indicat aquest dimecres que aquest servei, gestionat a través de Ben Amics, ofereix acompanyament psicològic i assessorament jurídic a persones del col·lectiu que estiguin sofrint situacions de discriminació.

En concret, durant aquest primer trimestre s'han realitzat 31 sessions dins de l'àrea d'atenció social, altres 22 han anat dirigides a acompanyament psicològic i s'han realitzat altres 16 sessions d'atenció jurídica.

«El SAI de la part forana cobreix un buit que ens permet arribar a més usuaris d'una forma més pròxima», ha considerat la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez. Així mateix, ha recordat que aquest servei garanteix un dret establert, segons la llei autonòmica LGTBI, pel qual es demana als Consells garantir la creació d'aquests espais.

D'altra banda, Suárez ha explicat que, com el servei de Manacor no es va poder presentar públicament a causa de les circumstàncies sociosanitàries, es col·locarà una campanya de difusió en els serveis ferroviaris de Mallorca, perquè es pugui donar a conèixer aquest SAI.

També ha lamentat que encara hi hagi persones de la part forana que prefereix acudir al centre de Palma, no sols per raons laborals, sinó també per qüestions socials, com evitar la discriminació dins del seu municipi. «Encara queda molta feina per a avançar cap a la societat igualitària que volem, però no deixem de fer passos decidits per a aconseguir-ho», ha manifestat Suárez.

En el cas de Palma, aquest servei s'ofereix de dilluns a divendres, entre les 10.00 hores i 14.00, hores en el segon pis A del número 3 de General Riera. A Inca, es pot acudir al número 3 de la plaça de Santo Domingo, els dimarts entre 16.00 hores i les 20.00 hores. Finalment, a Manacor, està disponible els dijous entre les 16.00 hores i les 20.00 hores, a l'Espai Na Camel·la, al carrer Tià de sa Real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.