algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Una trentena d'empresaris recorren davant el TSJIB el tancament de l'hostaleria

Una trentena d'empresaris de bars, restaurants i cafeteries han promogut un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) contra el tancament de l'hostaleria.

Pimem-Restauració i l'Associació de Restauradors de Mallorca (AREMA) han convocat aquest dimecres una roda de premsa per a informar del contingut del recurs.

Segons ha explicat la presidenta de Pimem-Restauració, Eugènia Cusí, el recurs es dirigeix contra la resolució que al gener va suposar el tancament dels locals d'hostaleria i contra una altra resolució del 27 de novembre, del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació.

El recurs es va formalitzar el passat 28 de gener i en ell participen 33 empresaris d'uns 40 locals, assessorats per l'advocat Francisco Pérez. La iniciativa la secunden Pimem-Restauració i AREMA.

Amb aquesta maniobra, els empresaris afectats pel tancament pretenen sotmetre al control judicial les decisions adoptades pel Govern de Francina Armengol per a contenir la pandèmia, «en nom de la transparència i proporcionalitat», i obrir la porta a possibles reclamacions econòmiques per les pèrdues causades i el lucre cessant.

Des de Pimem-Restauració han lamentat que hi ha més empresaris que «no s'han pogut sumar per motius econòmics perquè ja no tenen fons». Per aquest motiu, la patronal ha considerat apropiat sumar-se a la iniciativa per a «donar veu» i visibilitat a la demanda.

La patronal també ha volgut insistir que els empresaris que han promogut el recurs són independents de qualsevol partit polític i que estan costejant el procediment de la seva butxaca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.