nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Diverses organitzacions es mobilitzen arreu de l'Estat contra el repartiment «injust i contaminant» dels Fons Europeus

L'Aliança per a l'Emergència Climàtica ha realitzat un acte de protesta simbòlic davant Delegació de Govern a Palma. | GOB/Twitter

Organitzacions ecologistes, sindicals i col·lectius socials han sortit aquest dissabte al carrer per a realitzar accions simbòliques de rebuig contra el previsible mode de repartiments dels Fons Europeus per a la recuperació i la reactivació econòmica.

A Mallorca, una acció impulsada per les entitats de l'Aliança per a l'Emergència Climàtica davant Delegació de Govern a Palma, ha servit per denunciar que els fons de recuperació «es destinaran a les mateixes grans empreses i els sectors industrials responsables de la greu crisi climàtica, ecològica, social, econòmica i sanitària que actualment patim».

Els col·lectius exigeixen que «s'escolti la veu i les propostes de la societat civil» i que els Fons Europeus s'emprin en «l'enfortiment dels serveis públics, de la petita i mitjana empresa, i empreses que compleixin els requisits ambientals».

A les Illes, segons han manifestat les entitats, la situació de vulnerabilitat que implica la dependència excessiva del turisme, ens aboca «a apostar de manera radical per la transformació del model econòmic, apostant pel teixit local i la diversificació econòmica, i per les iniciatives vinculades a la transició energètica i la sobirania en la producció dels recursos essencials per a sostenir la vida». «Calen polítiques per una vertadera transició ecosocial que no vendrà de la mà dels interessos d'aquells que ens han duit fins aquí», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Dels fons europeus en veurem ben poca cosa, nogensmenys els gestionen els mateixos que ens donen peix al cove. El preocupant és que hi hagi tanta gent que els segueixi votant i a més es queixi davant el govern autonòmic, la qual cosa vol dir, primer ignorància i segón ganes de fer mal.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente