algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El 37% de les tortugues marines rescatades a les Balears el 2020 estaven emmallades per plàstics o xarxes

Personal del COFIB ha alliberat, aquesta setmana, un exemplar de tortuga marina a la platja de ses Covetes. | CAIB

Personal del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha alliberat, aquesta setmana, un exemplar de tortuga marina (Caretta caretta) a la platja de ses Covetes, al Parc Natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos.

Segons ha donat a conèixer aquest dissabte el Govern, el queloni, que ha estat batejat Nuria, fou trobat per uns navegants a Cala Figuera (Santanyí) el passat 14 de novembre. Tenia l'aleta dreta emmallada amb plàstics, totalment podrida i amb exposició d'ossos. Immediatament, es va activar el protocol i l'exemplar fou traslladat a les instal·lacions de Palma Aquarium on se li va retirar l'emmallament i se li va aplicar tractament antibiòtic. Amb tot, al cap de tres dies, se li va haver d'amputar l'aleta a l'Hospital Veterinari Aragó.

El COFIB alerta que «els efectes dels plàstics i les restes de xarxes en les espècies marines són actualment el problema més gran que han de gestionar els Centres de recuperació de fauna marina». Durant 2020, s'han registrat 84 casos d'avarament de tortuga marina adulta. D'aquests, almanco 31 casos (un 37%) han estat provocats per emmallaments amb plàstics i xarxes.

Des del Servei de protecció d'espècies recorden que, si es troba una tortuga marina emmallada, cal telefonar de seguida a l'112, que posaran en marxa el protocol d'actuació. «És important que no s'intenti desemmallar l'exemplar, ja que pot causar-li més danys», alerten.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.