cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
19°

Continua el nivell 4 reforçat amb bars tancats i reunions limitades quinze dies més

El Consell de Govern extraordinari ha decidit aquest divendres l'extensió del nivell 4 d'alerta sanitària per a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera davant l'evolució de la pandèmia de la Covid-19.

En roda de premsa, la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha concretat que, durant 15 dies més, els bars, restaurants, grans superfícies i gimnasos romandran tancats. A més, les reunions estaran limitades a un únic grup de convivència, excepte a Menorca on estan permeses per a sis persones de dos nuclis convivents diferents.

Costa també ha detallat que s'han establert reforços del nivell 4 a Formentera amb mesures equiparades a les ja existents a Mallorca i Eivissa. Així, el sector de la restauració romandrà tancat i les reunions només es permetran per a un nucli de convivents.

Aquests nivells seran efectius a partir de la seva publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB), que tindrà lloc aquest dissabte. Estaran vigents fins al pròxim 13 de febrer.

Així mateix, la portaveu del Govern ha explicat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha signat un decret per a mantenir el toc de queda (des de les 22.00 fins a les 06.00 hores) a totes les Illes i les restriccions de moviment d'entrada i sortida a Eivissa i Formentera.

L'acord d'aquest divendres té «una novetat», segons Costa. Així, es prohibeix la pernoctació en la mateixa habitació d'albergs, refugis i establiments turístics anàlegs a persones d'unitats de convivència diferents.

Costa ha recordat la recomanació als ciutadans d'estar a casa «abans de les vuit de l'horabaixa i la compra en els comerços de manera individual o com a màxim dues persones de la mateixa unitat de convivència».

La portaveu ha demanat «l'esforç» a la ciutadania per a contenir l'evolució de la pandèmia a les Balears i, d'aquesta manera, flexibilitzar les mesures amb «garantia que la corba de contagis no torni a pujar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.