algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Les Balears registren la segona taxa de feminicidis més alta de l'Estat espanyol

La taxa mitjana de feminicidis per cada milió de dones de 15 o més anys en la seva sèrie històrica 2003-2019 és a Balears, amb una taxa de 4,86 casos, la segona de l'Estat espanyol, per darrere de les Canàries.

A més, segons l'informe difós aquest divendres per l'observatori contra la violència domèstica i de gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la taxa de feminicidis es va situar en 2019 en 1,99, la tercera més baixa, però l'única dona morta a les mans de la seva parella en la Colònia de Sant Jordi no havia presentat denúncies prèvies.

L'observatori contra la violència domèstica i de gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha fet públic aquest divendres un informe sobre les víctimes d'aquesta xacra en 2019, que van ser 56, i el perfil mitjà de la qual era el d'una dona espanyola, de 44 anys, amb fills i en una relació sentimental o de convivència amb el seu agressor.

Segons les anàlisis realitzades pels experts d'aquest organisme, la xifra d'assassinades registrada fa dos anys implica que una dona va ser víctima de violència de gènere cada 6,5 dies de 2019. A més, en aquest mateix any van ser assassinats tres nens per part dels seus pares biològics, mentre que altres 47 menors d'edat van quedar orfes.

El 21,4% d'aquestes dones havia denunciat (12 de les 56) i un 58,9% tenien nacionalitat espanyola, enfront del 41,1% de les víctimes que tenien origen estranger. Gairebé dos de cada tres assassinades (64,3%) vivien amb el seu agressor, encara que menys de la meitat d'elles (el 41,1%) estava unida al seu agressor a través del matrimoni.

Pel que fa als agressors, el seu perfil mitjà és el d'un home de 48 anys i també espanyol (en un 60,2% dels casos) i que utilitza per al seu crim l'arma blanca (51,8%), seguida pels cops (17,9%) i l'arma de foc (16,1%). El lloc més habitual en el qual es produeix l'assassinat (84%) és el domicili de la víctima.

A més, el CGPJ recull que en el 30,4% dels casos l'agressor es lleva la vida. En el 78% d'ells, són en els casos en els quals el crim es cometen amb arma de foc, mentre que quan el mètode emprat va ser l'arma blanca, explica el CGPJ, el percentatge de suïcidis descendeix fins al 21%.

En una anàlisi d'aquestes xifres, en comparació amb 2018, l'Observatori destaca que la mitjana d'edat de les assassinades baixa, un any abans era de més de 45 anys; mentre que baixen els casos de parelles o exparelles que conviuen en la mateixa llar quan es produeix l'assassinat, ja que en 2018 aquest percentatge suposava un 69,8%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 3 anys


Procedència? Ai no, que seria políticament incorrecte.



Jo el que puc dir que només em recorda, l'estiu passat, un raig de ganivetades dins una parella, devers Manacor: eren colombians i va esser la dona, la qui a agredir l'home.



La correcció política que practica una bona part de la nostra premsa, amagant tot quant pugui fer referència a l'origen dels agressors, lleva tota credibilitat a les notícies d'aquesta casta, les deforma. És hipocresia pura.

Valoració:0menosmas
Per Llull, fa mes de 3 anys

Jo també voldria saber la procedència dels criminals, si us plau.

Valoració:1menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Procedencia dels criminals, per favor?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente