algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern preveu iniciar la vacunació del col·lectiu de grans dependents el 8 de febrer «si hi ha dosis»

La Conselleria de Salut preveu iniciar la vacunació del col·lectiu de grans dependents el 8 de febrer «si hi ha dosis», i estima que estaran vacunats els 'col·lectius diana' prioritaris -grans dependents, residències de la tercera edat i sanitaris de primera línia- a finals de març.

Així ho ha indicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant una roda de premsa. El grup de grans dependents comprèn unes 5.000 persones i es vacunarà també els seus cuidadors professionals en domicilis. A més, per a aprofitar dosis sobrants, es contempla citar a majors de 80 anys que puguin desplaçar-se «amb una certa rapidesa».

Gómez ha aclarit que són previsions subjectes a la disponibilitat de vacunes. De fet, ha informat, la setmana que ve arribaran 1.000 vacunes menys de les previstes a les Illes per un «problema de distribució» de l'empresa fabricant.

Per aquest motiu, la setmana que ve no es vacunaran nous col·lectius perquè és necessari reservar les dosis disponibles per a garantir la segona dosi que els pacients han de rebre als 21 dies.

Gómez ha indicat que «arriben o haurien d'arribar 5.850 vacunes setmanalment a les Balears», comprades per la Unió Europea i distribuïdes pel Govern d'Espanya. En total, la Comunitat ha rebut al voltant de 30.000 vacunes de Pfizer BioNTech i 600 de Moderna.

Aquesta setmana s'està administrant la segona dosi als usuaris i professionals de residències i a alguns professionals sanitaris de primera línia pendents.

Es preveu acabar amb la segona dosi de la tanda de residències, unes 8.000 persones, la setmana vinent. Més de 3.000 ja han passat una setmana des de la segona dosi i ja tenen immunitat. La previsió és que per a març estiguin immunitzades 60.000 persones vulnerables.

Vacunacions massives

D'altra banda, Gómez ha informat que s'estudia utilitzar grans superfícies per a administrar les dosis quan la vacunació sigui massiva. En particular, es plantegen utilitzar espais amplis i diàfans similars als que s'han estat emprant per a realitzar cribatges poblacionals.

La consellera ha insistit que el Govern està preparat per realitzar 80.000 vacunacions per setmana, i sense fer «grans esforços». Fins ara s'han aplicat 23.861 dosis a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.