muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Formentera passarà dissabte al nivell 4 reforçat

El Consell de Govern analitzarà divendres el pas de Formentera al nivell 4 reforçat d’alerta per la Covid-19, que entrarà en vigor el dissabte 30. Així ho ha anunciat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que han mantingut la presidenta del Govern, Francina Armengol i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i a la qual també hi ha assistit la consellera Gómez. A la trobada s’han avaluat els resultats de les mesures adoptades fins ara a l’illa, que es troba en nivell 4 d’alerta i tancada perimetralment.

El nivell 4 reforçat implicarà, entre d’altres qüestions, la suspensió d’activitat a l’interior i l’exterior de bars, cafeteries i restaurants, que només podran fer menjar per emportar o entregar a domicili, i la limitació de les reunions familiars i socials a les persones que pertanyen al mateix nucli de convivència, tant en espais públics com privats i tant a l’interior com a l’exterior.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum analitzarà la conveniència de dur a terme un cribratge poblacional durant la segona setmana de febrer, en funció de l’evolució de les dades.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, la incidència acumulada a 14 dies a Formentera s’ha disparat les darreres setmanes i el 24 de gener va arribar a un màxim de 1.048 casos per 100.000 habitants, d’acord amb les dades consolidades facilitades pel Servei d’Epidemiologia. Des del 6 de gener s’han detectat 133 casos. També el dia 24 de gener la mitjana del percentatge de positivitat dels 7 dies anteriors se situava pràcticament en un 22 %.

Aquestes xifres es troben molt per damunt del llindar dels 60 casos per 100.000 habitants i del 3 % de positivitat que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) estableix per definir un territori en situació de risc.

Pel que fa al nombre de reproducció instantani (Rt), a dia 24 de gener era d’1,51 (per damunt de l’1 indica creixement) i l'índex de potencial creixement epidèmic (EPG) era de 1.582,1.

Cal recordar també que des de l'inici de l’estratègia de registre i vigilància de brots s'han detectat 22 brots que involucren residents de Formentera (amb un total de 160 casos relacionats). El cas primari del primer brot validat es va diagnosticar dia 11 de juliol i el darrer dia 17 de gener.

A dia d’avui, es troben en nivell 4 reforçat les illes de Mallorca i Eivissa, mentre que Menorca es troba en nivell 4 estàndard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.