algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Aprovat el Decret que endureix les sancions per a l'incompliment de les restriccions

El ple del Parlament ha validat aquest dimarts el Decret llei 15/2020 que estableix un règim sancionador per als incompliments de la normativa per a frenar l'expansió de la pandèmia de coronavirus a les Balears.

El text endureix les sancions previstes en el primer decret, aprovat al juliol, en funció dels nivells d'alerta i suposa que en el nivell 4 d'alerta les sancions lleus passen a greus i les greus passen a molt greus, arribant les sancions de fins a 600.000 euros.

El decret ha tirat endavant amb el vot favorable de Cs i l'abstenció de la resta de l'oposició, encara que amb dures crítiques a la «incoherència i a la exemplaritat» del Govern, a qui s'ha acusat d'actuar amb improvisació i de no complir les normes que proposa, en referència a la polèmica de Francina Armengol i el bar Hat.

En la seva intervenció, la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha ressaltat que l'Executiu, amb la promulgació d'aquest decret, no persegueix afany sancionador sinó actuar de manera efectiva davant els incompliments.

Malgrat haver rebut el vistiplau de la Cambra, el Govern ha rebut les crítiques de l'oposició centrades en l'exemplaritat, en la improvisació i en l'opinió que un enduriment de les sancions no implica un major compliment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.