algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Patricia Gómez (consellera de Salut) diu ara: «No es vacuna perquè no arriben les vacunes»

Patricia Gómez, al costat de Pilar Costa i Vicent Marí, durant la roda de premsa d'aquest dissabte. | Consell d'Eivissa

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha reconegut aquest dissabte a Eivissa que encara no s'ha arribat al cim màxim de la tercera ona de la pandèmia a les Pitiüses i ha exigit una estratègia de vacunació diferent per a les Balears.

Segons ha recordat Gómez, el primer cas detectat a les Illes va ser el 7 de febrer del 2020, la qual cosa suposa «molt de temps» lluitant contra la pandèmia. Ara, ha considerat que la vacuna és una «gran esperança» i ha manifestat que les restriccions són «imprescindibles» per a frenar contagis.

Quant a la sol·licitud de comptar amb una estratègia diferent de vacunació, Gómez ha reconegut que existeixen «moltes incerteses» i no ha descartat que la vacuna d'Oxford, sobre la qual tenen «moltes esperances», estigui indicada per a determinats grups poblacionals, per la qual cosa es podria flexibilitzar el pla previst depenent de la mena de vacuna rebuda. En ser més fàcil la seva fabricació, des de març es podrien rebre més dosis.

Gómez també ha lamentat que aquesta setmana les Balears han rebut menys dosis de les esperades i ha explicat que l'Estat espanyol és el cinquè país europeu en vacunació ràpida, de manera que, ha emfatitzat, se segueix un bon ritme però amb una quantitat de vacunes «molt limitada».

Per a la consellera, existeixen els dispositius necessaris per a fer front a una vacunació massiva a les Balears, però és necessari que arribin les vacunes. «No es vacuna perquè no arriben les vacunes. La producció és limitada», ha dit. Des del Govern han exigit al Ministeri de Sanitat que, quan hi hagi dosis suficients, es tingui en compte el que han «sofert» les Comunitats econòmicament i a Balears es «necessita una vacunació molt ràpida, si és possible abans de l'estiu».

Respecte a la situació epidemiològica, la consellera ha reconegut que continuen demanant al Govern central poder tenir al seu abast totes les mesures per a quan l'Estat les permeti aplicar perquè «és difícil esperar a veure si les mesures són efectives, encara que no queda una altra». «Per a tombar del tot la corba, probablement serà necessària la vacunació», ha afegit.

Sobre les noves soques del coronavirus, Gómez ha reconegut que en les últimes cent mostres seqüenciades a Son Espases, corresponents al mes desembre, s'han trobat 25 casos del cep britànic, 16 de Mallorca i 9 d'Eivissa. De moment, no hi ha constància que existeixi presència de soques com la brasilera o l'africana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per a ofrenar noves glòries a Espanya..., fa mes de 3 anys

Per tal de defensar una estratègia de vacunació diferent per a les Balears ha fet servir, també, aquest "argument" d'himne valencià tan submís:



perquè puguem contribuir més a l'Estat espanyol.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente