nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El 45% dels animals exòtics atesos per Medi Ambient el 2020 estan catalogats com a espècie invasora

Entre les espècies invasores s'hi troba la tortuga de Florida.

CAIB

Els centres del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) varen atendre 253 exemplars d'animals exòtics durant el 2020. Un 45% d'aquests, 114, són espècies invasores, la majoria tortugues de Florida; seguides d'aus psitàcids, com els lloros i les cacatues; i conills.

Tal com ha recordat Medi Ambient aquest dissabte, una de les funcions dels centres de recuperació de fauna és l'acollida i és en aquest sentit que hi arriben alguns animals els quals les persones ja no se'n poden fer càrrec per causes justificades. Aquí, però, també hi arriben els animals decomissats, els que s'han escapat, els trobats amb algun problema i els que han necessitat assistència.

Per illes, a Mallorca han entrat 194 animals: 66 tortugues de Florida, 31 aus com lloros, cacatues, guacamais i periquitos; 27 conills, 9 aus de falconeria i en menor mesura fures, nimfes, pitons reals, saures i dragons barbuts. Més de la meitat, 109, han estat trobats i 51 d'ells abandonats.

Menorca té registrades 51 entrades, de les quals 40 corresponen a tortugues de Florida, seguides d'agapornis, ànecs, una tortuga de caixa i un degú, els dos darrers abandonats. A més s'ha registrat un híbrid 'd'Anas platyrhynchos'. Els darrers anys s'ha elevat el nombre d'avisos per la presència d'ànneres híbrides en aquesta illa. Per això el COFIB fa una crida per tal d'evitar l'alimentació d'aquests tipus d'animals amb l'objectiu de disminuir-ne la presència a zones urbanes i litorals, així com els possibles problemes sanitaris i genètics que poden comportar a les poblacions naturals.

A Eivissa han entrat 8 exemplars: 5 espècies d'aus, entre les quals s'hi troba una cacatua i una cotorreta; 2 espècies de rèptils, entre ells un exemplar de caiman que va arribar mort; i un conill d'índies que va comparèixer al medi natural. Cap de les espècies ingressades a Eivissa estan catalogades com a invasores. Cal recordar, però, la incidència de dues espècies silvestres peninsulars d'ofidis que sí que estan catalogades com a invasores a les Pitiüses i que han colonitzat l'illa les darreres dècades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.