nubes dispersas
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 12.03°
16°

L'Ajuntament d'Alaior incompleix el reglament i instal·la un cartell que exclou el català

179727

L'Ajuntament d'Alaior (PP) ha incomplert el Reglament d'ús de la llengua catalana per instal·lar un nou cartell de benvinguda al municipi només en espanyol i anglès.

Ho ha denunciat l'oposició Junts per Lô qui ha remarcat que el cartell que el consistori ha instal·lat a l'entrada de la vila incompleix la normativa ja que exclou la llengua pròpia.

Segons el reglament, «els rètols i indicadors situats a les vies i els camins que depenen de l'Auntament d'Alaior i destinats a informar els transeünts i els conductors seran redactats en català i, si és necessari, aniran acompanyats d'un llenguatge gràfic de fàcil comprensió general».

Com ha recollit Menorca Al Dia, des de Junts per Lô afirmen que la normativa «no dóna peu a interpretacions». De manera que exigeixen que sigui esmenat el cartell de l'entrada del poble, tal com marca el Reglament municipal vigent. «De la mateixa manera, aquest reglament també assenyala que les publicacions i revistes emeses per aquest Ajuntament s'han d'escriure en la llengua pròpia, que és el català», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan-ito, fa mes de 3 anys

Otra solución.
A todos los que hablen, lean, o escriban en español se les detiene, a los que editan periódicos en esa lengua, también y se les manda a Madrid. O mejor a Méjico o a Argentina. Lejos. Muy lejos. Creo que eran los nazis los que hablaban de "soluciones".
Yo ya estoy preparado para cuando me vengan a buscar.

Valoració:-4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Por cierto.
Quería comentar.
Me fascina la entrada en la partida del tal @Lluis Felipe.
Un ejemplo sin duda de que, castellano y catalán pueden convivir sin odios, rencor o ira.
Bravo Lluis Felipe.
Bravo.

Valoració:-4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Yo sí lo veo en catalán.
En azul.
A ver, el becario se ha equivocado y ha girado las palabras, pero tampoco me parece tan grave.

Valoració:-3menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

Solució: català, única llengua oficial!

Valoració:10menosmas
Per Lluis Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

Crec que no dubten que som part de la comunitat catalana, pero la cultura catalana es, també, cobrar pels serveis, i si Barcelona no renova els acords.... Barcelona es bona si la bossa sona. A les Balears ens conformam sovint amb la llengua oral... L'escrita encara es una especie de llengua virtual, com el mon on-line.



Salut

Valoració:-1menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Yo lo veo en catalan "historic centre". Que más querréis.

Valoració:-8menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

I no només el reglament, sinó també l'art. 15.1. de la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears. "La retolació pública, es farà en llengua catalana, acompanyada si calgués de signes gràfics que en facilitin la comprensió als no catalanoparlants. La retolació en català i castellà s'emprarà quan aix:l ho aconsellin les circumstàncies sociolingüístiques." Podrà agradar o no, però la Llei és clara i s'ha de complir. "

Valoració:11menosmas
Per Balearium, fa mes de 3 anys

Otra chorrada nacionalista

Valoració:-17menosmas
Per Oh, fa mes de 3 anys

Vaya drama jjjj

Valoració:-18menosmas
Per ARRUIX!, fa mes de 3 anys

Npmés els ha faltat substituii la I d'Alaior per una Y grega, com se feia al temps de Franco, per fer la forasterada completa.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente