algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

[VÍDEO] El Govern espanyol sanciona set participants de la manifestació contra les mesures sanitàries del Govern

La Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears sancionarà set persones per la manifestació contra el tancament de l'hostaleria per raons sanitàries, diversos d'ells per insultar a policies i incitar violència contra ells.

Entre els sancionats es troba el promotor de la manifestació, Víctor Sánchez. Afronta una multa de només 600 euros per una «infracció lleu per haver realitzat la concentració malgrat que la Delegació l'havia prohibit per motius sanitaris».

La resta dels sancionats són persones que van tenir «una participació molt activa en els fets». Un d'ells s'enfronta a 5 expedients sancionadors que sumen una quantia de 46.200 euros per tres infraccions greus i dues infraccions lleus -cada infracció greu implica una multa de 15.000 euros i una infracció lleu suposa 600 euros de multa-.

Segons els informes de la Policia espanyola, aquest home duia un megàfon i va estar exaltant els congregats, animant-los a actuar contra els agents de policia allí presents i a entrar en els edificis públics. «Va arengar al grup a entrar en organismes i va proposar anar cap al Parlament encapçalant la manifestació. Una vegada en el Parlament, va encendre una bengala i va continuar arengant els concentrats a entrar en l'edifici», ha informat la Delegació del Govern.

Segons aquesta informació, després, va continuar encapçalant als manifestants i va llançar una llamborda contra els policies quan aquests buidaven la calçada en les Avingudes sobre les 15.00 hores. A més, en multitud d'ocasions es va dirigir als policies amb insults, faltes de respecte i realitzant gestos obscens.

Per aquests fets, serà sancionat per tres infraccions greus (pertorbació greu de la seguretat ciutadana enfront del Parlament, causar desordres en vies i espais públics causant alteració greu de la seguretat ciutadana i utilització de bengales i material pirotècnic) i dues faltes lleus (falta de respecte i consideració als policies i haver promogut la manifestació, malgrat estar prohibida).

Un altre dels implicats s'enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 15.600 euros per una infracció greu (causar desordres en vies i espais públics causant alteració greu de la seguretat ciutadana) i una infracció lleu (falta de respecte als policies).

Segons els informes de la Policia, aquest home va participar des del principi fins al final en les protestes, «va mantenir en tot moment un paper actiu, estant en primera línia i mostrant una actitud molt violenta». També sostenen que va tractar d'encoratjar els congregats per a avançar i agredir els policies, a més d'animar a entrar en els organismes oficials, i que va insultar i va increpar els agents, va iniciar els talls de trànsit i va animar a la resta a tallar la circulació

Un altre dels implicats s'enfronta a un expedient sancionador de 600 euros per una infracció lleu (falta de respecte als agents).

Entre els sancionats hi ha dues dones. Cadascuna d'elles s'enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 15.600 euros de multa per desordres en espai públic i faltes de respecte als policies. Els informes de la Policia assenyalen que varen tenir una participació molt activa i preponderant en els talls de trànsit en les Avingudes i varen insultar als agents en nombroses ocasions.

Quant al setè sancionat, que encara no ha estat identificat, s'enfrontarà almenys a un expedient sancionador de 30.000 euros per una infracció greu (pertorbació greu de la seguretat ciutadana enfront del Parlament). Es tracta d'una persona que va rompre un vidre d'una finestra del Parlament en llançar un objecte contundent.

La Policia espanyola continua treballant en la investigació i no descarta que hi hagi més sancions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nadiu, fa mes de 3 anys

No els han de sancionar, els han de fer tornar cap a caseva. No són ni seràn mai mallorquins. Després venen els turistes i als bars o restaurants els serveixen aquesta gent maleducada i es pensen que així som els mallorquins. Arruix!!!!

Valoració:3menosmas
Per nofret, fa mes de 3 anys

Tots els crits insultants cap a la Policia i Pedro Sánchez eren en la llengua castellana, la llengua pròpia de la Policia, la Delegació del Govern i la Justícia Espanyola, això segur ho consideraran una atenuant i una mostra de respecte significativa cap a ells. Finalment quan es resolguin els recursos, no els passarà res a la gent mal-educada que entorpia el trànsit i es manifestaven il•legalment cridant i sense mascaretes, tenen amics allà on toca, a la fiscalia i a la cúpula policial.

Valoració:8menosmas
Per Goriet, fa mes de 3 anys

Ni sancions, ni presó, ni un llamp forcat.
Cap d'ells tendrà problemes amb la justícia.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente