algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

Els negocis d'Eivissa afectats per les restriccions rebran 7,4 milions en ajuts directes

Armengol visita el dispositiu per dur a terme el cribratge massiu a la ciutat d’Eivissa. | CAIB

El pla d'ajuts d'acompanyament del Govern en col·laboració amb els Consells i ajuntaments suposarà per a les empreses d'Eivissa, aproximadament, 10,9 milions d'euros entres ajuts i accés a crèdits. En ajuts directes, cofinançats amb el Consell Insular d'Eivissa, els sectors obligats a tancar rebran 4,3 milions, mentre que 2,7 s'articularan a través de línies convocades pels ajuntaments en col·laboració amb el Govern.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la conselleria de Presidència i Cultura, Pilar Costa, s'han reunit aquest dissabte amb el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, i el batle d'Eivissa, Rafa Ruíz; el batle de Sant Antoni, Marcos Serra; el batle de Sant Joan, Antoni Marí; el batle de Sant Josep, Josep Marí, i la batlessa de Santa Eulària des Riu, Carme Ferrer, per avaluar la situació sanitària a l'illa.

En una segona trobada s'ha reunit amb els representants de la mesa de diàleg social de l'illa: José Antonio Rosselló, vicepresident de CAEB Eivissa; Alfonso Rojo, president de PIMEEF; Felipe Zarco, secretari general de CCOO d'Eivissa, i Fernando Fernández, secretari general d'UGT d'Eivissa així com representants de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, de la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera, i del Foment del Turisme per presentar el pla d'ajuts d'acompanyament anunciat divendres pel Govern.

La presidenta ha anunciat que del pla d'ajuts que va presentar el Govern amb la col·laboració de consells insulars i ajuntaments per un valor de 103 milions d'euros, està previst que les empreses d'Eivissa rebin 7,4 milions en ajuts directes.

Així els negocis més afectats per les restriccions imposades en el nivell 4 reforçat, bars, restaurants i centres esportius, rebran 4,7 milions d'euros en ajuts directes cofinançats pel Govern i el Consell d'Eivissa.

A més, a través dels fons mixts entre Govern i ajuntaments de 20 milions d'euros, els negocis de l'illa podrien rebre 2,7 milions d'Euros, depenent de les línies que presentin els consistoris, que el Govern doblarà.

Pel que fa al nou fons per a crèdits de l'ISBA per un valor de 50 milions ampliable fins als 100 milions, ja que Eivissa ha rebut fins ara un 7% de tot el fons oferit a les Illes, les empreses de l'illa podrien sol·licitar a prop de 3,5 milions d'euros més en crèdits.

En aquest aspecte, la presidenta ha recordat que «som l'única societat de garantia que oferirà crèdits per a autònoms i pimes de fins a 70.000 euros sense necessitat de garantia personals, un dels eixos del pla més valorats pels agents socials».

Armengol ha volgut agrair la participació i la voluntat de diàleg i consens de totes les administracions i dels agents socials «fonamental per afrontar la difícil situació que estam vivint» i poder oferir «les millors solucions als ciutadans que estan patint les conseqüències de la pandèmia i de les restriccions que s'han imposat».

Sobre la situació sanitària, la presidenta ha recordat que l'illa d'Eivissa està en 'risc extrem', amb una incidència acumulada a 14 dies de 1.242 casos per cada 100.000 habitants i una taxa de positivitat d'un 26%. Per això ha demanat la «col·laboració i responsabilitat individual i col·lectiva de la població» i la necessitat de què es restringeixi al màxim l'activitat i el manteniment de les mesures de protecció. En aquest sentit ha fet una crida a la població perquè acudeixi al cribratge que s'està duent a terme al poliesportiu Es Pratet fins al pròxim dijous.

Per altra banda, la presidenta ha explicat que Govern està preparat per dur a terme una vacunació massiva, i que a Eivissa ja s'han vacunat 1.587 persones. En total, s'han subministrat un 70% de les dosis rebudes i considera que, vists els problemes de producció que han mostrat les empreses, «l'estratègia de reservar la segona dosi per als usuaris i treballadors de les residències ha estat correcte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.