nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Govern atorgarà ajuts directes de 1.500 euros mensuals per a bars, restaurants i gimnasos

El Govern atorgarà ajuts directes de 1.500 euros mensuals per als negocis afectats per les últimes restriccions -com bars, restaurants i gimnasos- durant els mesos de gener, febrer i març.

Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reunir la Comissió de Seguiment del Pacte per la Reactivació de les Balears, en el qual també prenen parteix patronals i sindicats i alguns partits de l'oposició.

L'ajut de 1.500 euros al mes s'emmarca dins d'un pla de xoc de 103,5 milions per al primer trimestre de 2021. En primer lloc, es mobilitzen per a aquesta ajuda mensual 30 milions d'euros entre el Govern i els Consells Insulars -dels quals el Govern posa la meitat- per a restauració, centres i acadèmies esportives i spas que hagin hagut de tancar aquesta setmana per les últimes restriccions.

Amb això es pretén facilitar liquiditat als empresaris afectats -autònoms i pimes- i fomentar la continuïtat de la seva activitat quan sigui possible. També podran acollir-se empreses que van tancar abans de desembre de 2020 i que la primera setmana d'aquest mes tinguessin vigent un ERTO sense haver acomiadat treballadors en ERTO des de l'inici de l'adjudicació.

L'ajuda es pagarà de gener a març sempre que segueixin vigent restriccions sanitàries. Un altre requisit és no tenir cap acta d'inspecció sanitària vinculada al Covid-19. Armengol i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, han destacat que a Mallorca poden arribar fins a 6.000 euros atès que ja s'havien aprovat ajudes abans de Nadal. Cladera ha precisat que ja s'han tramitat 3.300 sol·licituds amb 2 milions d'euros adjudicats, dels quals ja s'han pagat un milió d'euros -i s'espera arribar a tres milions en acabar gener-.

D'aquesta manera, el Consell destinarà en el primer trimestre 17,2 milions d'euros a ajudes directes als sectors afectats, ja que obrirà una segona línia de 2,25 milions per a empreses esportives o activitats físiques amb espais propis tancats. En total haurà destinat més de 22 milions d'euros en les ajudes directes de 1.500 euros als establiments afectats per restriccions.

Cladera ha defensat que s'estan mobilitzant recursos públics «com mai» i que les institucions «han estat des del primer moment de la pandèmia» al costat dels afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.