cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

L'encesa de torres de defensa pels drets humans de Mallorca es reconverteix en una acció a les xarxes socials

179481

L'edició de 2021 de l'encesa de torres de defensa pels drets humans es reconverteix en una acció a xarxes socials per mor de la situació sanitària a Mallorca. Per prudència i responsabilitat, arran de les noves restriccions per a l'illa amb l'objectiu de frenar els contagis de Covid-19, s'ha decidit ajornar fins a l'any que ve l'encesa de senyals de fum i de llum des de diferents elements patrimonials i es farà una acció a les xarxes socials.

El dissabte 16 de gener es publicarà a les xarxes socials el manifest que ha preparat l'escriptor Biel Mesquida i des dels perfils de les entitats i administracions que impulsen els 58 punts d'encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans es publicaran fotografies d'espelmes en diferents punts. Així mateix, s'animarà la ciutadania a publicar les seves fotografies d'espelmes enceses amb l'etiqueta #EncesaPelsDretsHumans des de les seves llars.

Amb aquesta acció, s'ha volgut mantenir viva la flama de l'esdeveniment utilitzant les xarxes socials.

L'encesa de torres i talaies de la Mediterrània pels drets humans estava prevista inicialment per al dissabte 9 de gener i es va haver d'ajornar per mal temps. Ara, tenint en compte la situació sanitària a Mallorca, s'ha decidit traslladar l'acció a les xarxes per a evitar moviments de persones i possibles aglomeracions sense deixar perdre l'oportunitat de reivindicar el patrimoni i els drets humans. Fins avui, 58 punts d'encesa han confirmat la seva participació en la cinquena edició d'aquest esdeveniment.

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa quatre anys des de l'IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca n'ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

A l'organització de l'edició de 2021 han participat Consell de Mallorca, Amnistia Internacional, l'Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.