muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Menorca passa al nivell 4 d'alerta per Covid-19 i avança el toc de queda a les 22.00 hores

179461

La presidenta del Consell de Menorca Susana Mora, ha avançat aquest dimecres que l'illa passarà a nivell 4 dissabte que ve a causa de l'augment exponencial de casos actius de Covid-19, especialment des del passat 8 de gener i avança el toc de queda a les 22.00 hores.

Mora ha indicat que s'han comptabilitzat 46 positius en les últimes 24 hores i que hi ha vuit persones hospitalitzades, cinc d'elles en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI). «Entram en una situació complexa i molt dura, tant en paràmetres de salut, com a nivell socioeconòmic, però imprescindible si volem sortir reforçats, sobretot, de cara a la pròxima temporada turística», ha manifestat.

Per part seva, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha apuntat que l'entrada en la fase 4 de Menorca s'aprovarà el divendres en un Consell de Govern extraordinari i les mesures entraran en vigor el dissabte. «La situació de Menorca en els últims dies no és bona, estam arribant a màxims històrics», ha dit Gómez, qui ha apuntat que la incidència acumulada de proves diagnòstiques és a l'illa de 334 a 14 dies, i de 210 a set dies.

La consellera s'ha referit en concret al brot familiar i social a Maó, que ja afecta a 29 persones i que va tenir el seu origen en un restaurant la nit de cap d'any. «El restaurant complia totes les mesures de seguretat, el problema és que les persones que van als restaurants es relaxen i no duen màscares, la qual cosa facilita els contagis», ha subratllat.

Entre les mesures més destacades del nivell d'alerta 4 passen per un avanç del toc de queda a les 22.00 hores, així com el tancament dels interiors dels restaurants i bars i la limitació de les reunions a dues unitats de convivència amb un màxim de sis persones, tant en interior, com en exterior.

Aquestes mesures es mantendran fins al pròxim 29 de gener, quan es revisarà la situació. «Hem de protegir la salut dels menorquins, hem de protegir el sistema sanitari i el sistema educatiu», ha recalcat la consellera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.