algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

El matinal 'Bon Dia!' d'Ona Mediterrània oferirà cada dimecres un espai dedicat als 500 anys de les Germanies

Aquest 2021 es compleixen 500 anys de la revolta de les Germanies, un dels episodis més importants de la història de Mallorca. S'ha constituït una comissió cívica per coordinar l'efemèride, que tendrà també, una important participació institucional. La commemoració arribarà a tot Mallorca gràcies a la xarxa territorial de l'Obra Cultural Balear.

Ona Mediterrània i dBalears també s'afegiran a la commemoració. La primera concreció d'aquesta aposta és que, des d'aquest mateix dimecres, el programa matinal d'Ona Mediterrània, 'Bon Dia!', conduït per Toni Rotget, comptarà amb un espai de trenta minuts de durada dedicat a repassar què varen ser i què varen significar les Germanies i també a recollir tots els actes i iniciatives dedicats la commemoració dels 500 anys. L'espai comptarà amb la direcció de l'historiador Guillem Morro i Veny i l'assessorament musical de Pere Estelrich i es podrà escoltar en directe a Ona Mediterrània cada dimecres a les 9.30 hores.

Guillem Morro Veny (Porreres, 1947) és historiador mallorquí. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en Filosofia i Lletres per la Universitat de les Illes Balears i doctor en Història per la Universitat de Barcelona. Professionalment vinculat a la investigació, la docència i l'escriptura. La seva especialitat és la Baixa edat mitjana.

Va formar part de Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015 i a finals de 2020 va publicar 'La Diabòlica Secta Colombina', història novel·lada de Joanot Colom (s. XV-1523), líder de la Germania Mallorquina (1521-1523).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Els catalans portam 500 anys fent el ruc. Aprendre dels nostres errors és urgentíssim!!!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente