algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Comença la vaccinació contra la Covid-19 de més de 7.000 professionals de salut de les Balears

La Conselleria de Salut i Consum comença aquest dimecres la vaccinació contra la Covid-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a la 'primera línia Covid'. Són professionals de la xarxa pública i privada de les Balears que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

En total està previst que participin en aquesta primera fase de vaccinació de professionals 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vaccinats als seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada de Mallorca ho seran a la Covid Exprés de Son Dureta. Per als de Menorca, s’han habilitat dos punt de vaccinació: l’Hospital Mateu Orfila i el Centre de Salut Canal Salat.

Per illes, a Mallorca estan citats per a ser vaccinats 4.042 professionals de la sanitat pública i 557 de la sanitat privada; a Menorca estan citats 563 professionals de la sanitat pública i 188 de la privada; a Eivissa i Formentera estan citats 1.186 professionals de la sanitat pública i 120 de la privada.

El ritme de vaccinació als centres sanitaris serà d’aproximadament 200 persones al dia. Està previst que els 7.337 professionals estiguin vaccinats en aproximadament dues setmanes.

Paral·lelament es continua vaccinant els usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i a aquelles residències que per mor d’un brot no han pogut ser vaccinades. Hi ha aproximadament 1.600 professionals i usuaris de residències de persones amb discapacitat. En total hi ha 19 residències de Mallorca; 8 a Menorca i 3 a Eivissa.

Dades de vaccinació

Fins ara, el Servei de Salut ha rebut un total de 12.850 vaccins de la companyia Pfizer. Aquest dimecres s’espera afegir-ne 5.850 més del tercer enviament. A finals de setmana s’espera un primer enviament de 600 dosis de Moderna.

A hores d’ara ha acabat la vaccinació de la primera dosi a les residències de gent gran a les tres illes i ha començat la vaccinació de les residències de discapacitats. En total ja s’han posat 5.123 vaccins a les Illes Balears (3.806 a Mallorca, 741 a Menorca i 628 a Eivissa).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 3 anys

Te pueden hacer todo lo que quieras. Ya no es necesario que cenes durante 69 años. Pero vaccina y vacuna son dos cosas diferentes. Lo dice el diccionario.

Valoració:-1menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 3 anys

Em fa molt content que feu servir "vaccí, vaccinació" en lloc dels castellanismes "vacuna" i "vacunar". Ja són dos els diaris que ho fan: vosaltres i Vilaweb.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente