algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Prohibeixen la concentració contra el tancament de la restauració per «risc molt alt» de contagi

Delegació del Govern espanyol ha prohibit la concentració contra el tancament de l'hostaleria, convocada a través de diferents xarxes socials per a aquest dimarts a les 11.00 hores. Malgrat tot, els organitzadors mantenen la seva intenció d'acudir al Consolat de la Mar per a mostrar la seva disconformitat amb l'actual política de l'Executiu.

Segons va informar Delegació del Govern espanyol a Balears, la decisió de prohibir aquesta concentració s'ha pres sobre la base de l'informe desfavorable emès per la Direcció General de Salut Pública de les Illes.

L'autoritat sanitària ha argumentat el seu informe desfavorable en què la celebració d'aquesta reunió suposa un «risc molt alt» davant la situació epidemiològica actual a Mallorca; així com en què es té en compte la tendència ascendent de casos de coronavirus al país i el nivell 4 d'alerta sanitària a l'illa.

Així mateix, Salut Pública de les Balears ha tengut en compte per a l'emissió del seu informe, les característiques de la concentració, amb una assistència prevista pel promotor de 300 persones i que «podria ser major».

L'organisme que dirigeix Aina Calvo sosté que «la salvaguarda del dret a la vida i a la salut obliga a adoptar mesures per a evitar que l'aglomeració de persones que es pugui produir demà pot esdevenir en una situació que posi en risc la salut dels assistents i de les persones que després estiguin en contacte amb ells i evitar així la possibilitat de morts, de nous malalts i de saturació del sistema sanitari».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.