algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

El Govern prohibeix trobades entre no convivents

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha informat aquest dilluns que només es permeten les reunions de les persones del mateix nucli de convivència a Mallorca i Eivissa, tant en interiors com en exteriors. Aquesta resolució ha estat signada per la presidenta del Govern, Francina Armengol. La mesura entrarà en vigor aquest dimecres i es mantendrà, inicialment, fins al 30 de gener.

Costa ha precisat que hi ha algunes excepcions. En concret, les persones que visquin soles poden formar part d'una única unitat de convivència ampliada, cada unitat de convivència pot integrar a una única persona que viva sola. Els menors d'edat es poden reunir amb els seus progenitors en cas que visquin en domicilis diferents, així com les parelles que tampoc convisquin en la mateixa casa.

Amb les últimes modificacions, el nivell d'alerta sanitària s'eleva al 4 (el màxim) a Eivissa, i es mantenen els nivells previs en la resta d'illes: Mallorca està també en el nivell 4 i Menorca i Formentera, en el 3.

Totes aquestes novetats, incloent les restriccions comunicades en els últims dies -que entre altres aspectes impliquen el tancament de bars, gimnasos i grans superfícies- entraran en vigor finalment el dimecres, un dia més tard de l'anunciat.

Prohibides les reunions socials de no convivents

Fins al moment, les reunions socials a Mallorca i Eivissa estaven limitades a sis persones. Des d'aquest dimecres, aquesta mesura perd la seva vigència i només es podran realitzar reunions dins d'un mateix nucli de convivència, sense tenir en compte la xifra de participants.

Aquesta mesura s'aplica tant en espais públics com privats, oberts o tancats. Cal remarcar que se circumscriu a reunions de caràcter social o familiar i que no inclou activitats laborals, institucionals o en centres docents, entre altres exemples.

El decret preveu unes certes excepcions: persones que viuen soles, menors d'edat que es reuneixin amb els seus pares en cas de viure en domicilis diferents -per exemple, alumnes que estudien fora de les illes-; persones amb un vincle matrimonial o equiparable que visquin en domicilis diferents; i per a la cura de menors d'edat, persones ancianes, amb discapacitat, dependents o especialment vulnerables.

Es preveuen sancions, però és complicat vigilar

La portaveu del Govern ha confirmat que l'incompliment d'aquestes mesures pot comportar sancions -segons contempla la normativa aprovada al juliol per la Conselleria d'Administracions Públiques-, si bé ha reconegut que és molt complicat per a les autoritats vigilar que es compleixen les restriccions en els domicilis particulars.

«No podem entrar a les cases a vigilar o fer complir la norma», ha admès la consellera, que no obstant això ha insistit que «és una norma d'obligat compliment i ha demanat responsabilitat».

Pilar Costa ha puntualitzat també que, a diferència del que ocorria amb el confinament dels mesos de març i abril, es manté una mínima activitat econòmica. La consellera ha demanat «un esforç» i s'ha mostrat conscient del cansament emocional de la població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Se´ls veu el llautó, fa mes de 3 anys

Però els infants, si no són convivents, és igual! No tancar escoles encara que els pares es vegin a l´escola a recollir els fills.

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Al final haurem de parlar amb les plantes

Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 3 anys

El millor de la roda de premsa que ha donat l'oronda Pilar Costa ha estat quan li han demanat per què es va celebrar la Pasqua militar i, en canvi, es va suspendre la Festa de l'Estendard. El ridícul que ha fet ha estat espantós, perquè el Govern hi va assistir oficialment.

Valoració:7menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

No pot esser d'obligat compliment allò que no se pot fer complir. Si cap autoritat pot vigilar qui s'ha reunit dins un domicili i si són des mateix nucli o no, i tampoc pot sancionar, es Govern just pot donar recomanacions i apel·lar a sa resposabilitat individual, però no pot obligar a res. Ès una norma ridícula, paper banyat!

Valoració:8menosmas
Per Angustia, fa mes de 3 anys

I per sortir a fer esport? No podem sortir 2 persones? No convivents!!! Amb mascareta i a l’exterior ho trob molt doiut no poder-se trobar; ens volen matar de solitud!

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente