cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

Les companyies aèries no podran saber si ets resident a les Balears fins al final del procés de compra dels passatges

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis, ha anunciat aquest divendres en roda de premsa que el Govern espanyol ha incorporat una de les demandes del Govern relativa al descompte de resident.

Aquesta nova mesura, que s'ha posat en marxa amb l’entrada en vigor dels Pressupostos Generals de l’Estat, consisteix en demanar la condició de resident al final del procés de compra de bitllets en el transport marítim i aeri per evitar l’increment de preus. D’aquesta manera s’evitarà que es pugui utilitzar la informació relativa a la no condició de residència per oferir tarifes diferenciades al resident i al no resident, cosa que se suposa que ajudarà a prevenir el frau i els comportaments anòmals per part de les companyies de transport.

El conseller Marc Pons ha destacar que: «l’objectiu d’aquesta mesura és que el descompte de resident repercuteixi damunt els residents i no damunt el compte de resultats de les companyies».

S’havien detectat comportaments de pujades de preus a les companyies aèries amb els bitllets on s’aplica el descompte de resident, és per això que des del Govern es va treballar amb el Govern espanyol per adoptar mesures que corregissin aquestes tendències del lliure mercat.

La nova normativa de bonificacions al transport, que assegura el manteniment del 75%, però modifica l’experiència de compra.

Va entrar en vigor amb l’entrada en vigor dels PGE el passat 1 de gener, tot i així, les companyies aèries i marítimes, així com qualsevol altra persona física o jurídica que intervingui en la comercialització dels bitllets susceptibles de ser subvencionats, disposaran de dos mesos per a l’adaptació dels seus sistemes de venda al nou procediment de compra. Tenen màxim fins dia 1 de març per realitzar els canvis pertinents per assegurar el procés de compra s’ajusta a la nova normativa.

També, cal destacar que es confirma la intenció del Govern espanyol de mantenir el 75% de bonificació i es consoliden unes ajudes que augmenten en un 100% en comparació amb els anterior pressupostos aprovats.

En el cas del transport aeri, l’augment es tradueix en la previsió de 11.800.000 bitllets subvencions en comparació amb els 5.900.000 dels anteriors pressupostos i es manté la partida d’ajudes per a famílies nombroses. Els pressuposts de 2019 i 2020 contemplaven una partida de 117,8 milions pel descompte de residents en aeri i pel 2021, 212 milions d'euros (només per a les Balears).

En marítim la partida contemplada pel descompte de resident passa de 24.432.000€ a 50.726.000€, per tant, queda garantida la cobertura de totes les bonificacions sol·licitades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 3 anys

Com bé diu @Un veí, la identificació és molt senzilla a internent i el millor és, per prendre unes mínimes precaucions per dificultar la nostra identificació i localització:
1r- Connectar-nos a la web de compra amb una VPN (n'hi ha de gratuïtes) i,
2n- Haver esborrat les cookies del lloc web on volem comprar.



Així i tot hi ha suficcients mètodes per identificar la localització i/o la màquina desde la qual ens connectam.

Valoració:1menosmas
Per Un veí, fa mes de 3 anys

Encara que no acceptis les cookies quan entres en una pagina web, identifiquen el teu ordinador, i sabran que ets tu, quan tornis a entrar.
Igualment, les companyies aèries sabran on ets des de el primer moment.

Valoració:3menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Aaaara ho fan bé!!? Ja era hora.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente