algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
10°

UOB: «Exigim que el Govern decreti urgentment l'endarreriment de la tornada a les aules i es passi a l'ensenyament a distància»

179321

UOB ha defensat en un comunicat que «Davant les condicions meteorològiques que fa dies que persisteixen i que segons les previsions es perllongaran fins a mitjans de la propera setmana no s'entén com la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca no s'ha plantejat ajornar la tornada a les aules. Cal recordar que les pròpies mesures dictades conjuntament per la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Salut en la resolució conjunta de dia 10 de novembre estableixen mesures de ventilació per prevenir la incidència de la Covid-19 que són del tot incompatibles amb la situació meteorològica actual».

També denuncia que «encara hi ha molts centres que no disposen de mesuradors de CO2».

El sindicat afegeix que «les xifres d'afectació de la Covid-19 que estan completament desbocades, especialment a Mallorca i Eivissa, seguim sense entendre com així el conseller no mou fitxa i aposta per un ajornament en la incorporació a les aules i apostar per un escenari transitori d'ensenyament a distància fins que les xifres i les condicions meteorològiques millorin» i recorda que «Els companys dels claustres i equips directius varen estar treballant en aquest escenari per si s'havia d'implementar en qualque moment al llarg del curs i ara es veuen abocats a passar un fred mai vist dins les aules tot això en un moment de màxim risc epidemiològic».

LA UOB també declara que «el govern ha reforçat encara més les restriccions previstes per a la fase 4, el que suposa quasi un confinament de facto, però ni una paraula de les escoles. Restriccions al comerç, a la restauració, a les reunions, als contactes socials, suspesos tots tipus d'actes i activitats... però podem anar a escola normalment, a l'escola no passa res si ens reunim molta gent en espais tancats i durant moltes hores!!» i demana «què hi diu Martí March? Cap paraula ni fet per defensar els docents als quals suposa que representa?»

El sindicat acusa March d'estar «molt enfora de la realitat de les aules». I adjunta una sèrie de fotografies de les temperatures que hi havia aquest divendres matí a diverses classes que segons denuncia la UOB estan «clarament per sota de les marcades com a legals al R.D. 486/1997, de 14 d'abril que estableix les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball».

«Exigim, per tant, que el Govern decreti urgentment l'endarreriment de la tornada a les aules com una més de les mesures per a intentar controlar els contagis i fins que la situació sanitària millori i no ens aboqui a un augment de contagis més que previsible entre la comunitat educativa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Martina, fa dervers d'un any

Tan valent com es en Sastre aquex i s'acoquina per un poc de fret?

Valoració:-1menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any

A més, no teníeu porta i finestres obertes!

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any

Margalida clar que no és normal ni lògic. Pero era el 1990 i en aquell temps tot anava com anava.

Valoració:-3menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any

Tià, i això que contes te pareix normal? A mi no. Ni normal, ni just, ni digne per un infant.

Valoració:4menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any

Jo quan anava a Ses Escoles a Llucmajor, fa 30 anys no se varen suspendre mai ses classes per fred. Els nins ens congelaven i don Toni Martorell ben calent amb la seva estufa de butano.

Valoració:-2menosmas
Per Biel, fa dervers d'un any

Idò tapau-vos bé. Què faríeu si estiguéssiu a Finlàndia? Ploramiques!

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente