algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Detectat un brot de Covid-19 a una residència de Costa d'en Blanes

La Conselleria de Salut ha detectat un brot de Covid-19 a la residència DomusVi Costa d'en Blanes que afecta 55 usuaris i sis professionals, com a conseqüència del cribatge fet aquest diumenge 3 de gener.

Segons ha informat la Conselleria aquest dilluns en nota de premsa, després de la detecció d'aquest brot s'ha aïllat tota la residència DomusVi Costa d'en Blanes i s'ha traslladat 21 usuaris a diversos hospitals.

El passat dia 30 de desembre varen ser vacunats els residents d'aquest centre residencial en el marc del pla de vacunació contra la Covid-19 que es va iniciar el dia anterior amb els grups de persones vulnerables.

Així i tot, ha asseverat la Conselleria de Salut, entra dins de la normalitat que pugui aparèixer un brot després de la vacunació, perquè el procés d'immunització és progressiu i per això la immunitat total no s'adquireix fins a una setmana després de l'administració de la segona dosi.

Salut, en col·laboració amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), des del 7 de novembre de 2020 fa cribatges cada 15 dies a tots els professionals de les residències d'ancians i de persones amb alguna discapacitat per a detectar i evitar possibles contagis del SARS-CoV-2.

Aquests cribatges se sumen als que es fan totes les setmanes a les residències en les que hi ha hagut un rebrot. Es fan als professionals que comencen a treballar o que es reincorporen després d'un període de vacances o d'una baixa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.