algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern destaca un «alentiment» de nous casos positius per Covid-19

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha reconegut «un creixement cada vegada més lent» de nous casos positius de Covid-19 a Mallorca.

En una entrevista aquest dilluns en el programa d'IB3 Ràdio 'Al Dia', Arranz ha insistit que l'efecte del Nadal «s'hauria de notar ja si hi hagués una situació descontrolada». «Ens deixen més tranquils les xifres perquè no sabíem com anirien les festes», ha indicat.

D'aquesta manera, ha subratllat que «dir que estem estabilitzats és massa dir, però sí que hi ha un alentiment». Sobre la situació epidemiològica a Eivissa i Menorca, Arranz ha afirmat que l'increment de casos a Eivissa és «important i més ràpid». «Això ens fa estar molt atents perquè segurament en pocs dies augmenta la incidència», ha dit.

El Govern davant aquest augment de casos imposarà noves mesures restrictives a Eivissa. Menorca, en canvi, està «estabilitzada» i a Formentera, segons Arranz, «hi ha hagut una disminució important de casos perquè aquests estaven associats a diversos brots, on hi ha hagut control».

Pel que fa a l'ocupació de les UCI als hospitals, Arranz ha avançat que ha disminuït«"molt poc, només quatre pacients». «Per això volem prendre mesures a Eivissa perquè la capacitat de les UCI allà és menor que a Mallorca i un augment de casos pot saturar el sistema», ha detallat.

Finalment, s'ha referit a la campanya de vacunació i a l'intercanvi de diferents bovines. Arranz ha destacat «l'esforç impressionant dels professionals» de les Balears en l'administració de vacunes i ha qualificat el percentatge de persones vacunades (20%) fins al moment en les residències de les Balears com «un número molt bo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per O és mentida?, fa mes de 3 anys

Idò no caldrà confinar. No és així?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente