algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Eberhard Grosske regala un retrat d'Aurora Picornell a Esquerra Unida

Eberhard Grosske ha regalat un retrat d'Aurora Picornell a Esquerra Unida. | EUIB

Eberhard Grosske Fiol, excoordinador general d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) del 1991 al 2003, ha regalat un quadre d'Aurora Picornell pintat per ell mateix a la formació d'esquerres.

A la recepció del retrat, celebrada aquest diumenge, hi han assistit les tres organitzacions que comparteixen local al centre de Palma, el Col·lectiu Aurora Picornell, el Partit Comunista de les Illes Balears (PCIB) i el coordinador general d'EUIB.

Segons ha explicat EUIB, amb aquest regal Eberhard Grosske pretén «recordar i reconèixer» el paper històric d'Aurora Picornell, afusellada el 5 de gener de 1937 per part de les tropes feixistes del bàndol nacional, per mor de la seva implícita militància al Partit Comunista i al sindicat de costureres que ella mateixa fundà.

En declaracions del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, «no podem més que agrair el regal de n'Eberhard, primer per la seva tasca com excoordinador general de la formació, conseller del Govern Balear o tinent de batlle de Palma entre d'altres. Per no obviar la seva tasca per recuperar els valors que Aurora Picornell i les altres 4 roges del molinar representaven, en defensa de la justícia social i el socialisme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.