nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El Govern publica la primera Guia dels Boscos de les Illes Balears

El Govern publica la primera Guia dels Boscos de les Illes Balears.

El servei de Gestió Forestal del Govern ha elaborat un lot de recursos educatius sobre les principals formacions vegetals de les Illes Balears adreçat a complementar l'educació dels alumnes en matèria mediambiental.

Amb el nom 'Guia dels Boscos de les Illes Balears. Materials educatius', els tècnics del servei i de Xarxa Forestal han publicat un document que presenta la informació bàsica sobre els tipus de boscos més presents a l'arxipèlag.

L'objectiu d'aquesta guia, segons ha explicat el Govern, és donar a conèixer la importància d'aquests ecosistemes biològics, ja que la superfície forestal cobreix un 45% de la superfície de les Illes Balears, és a dir prop de 220.780 hectàrees. Així, es detalla la distribució dels pinars, ullastrars, savinars i alzinars arreu de l'arxipèlag i altres formacions vegetals que configuren alguns paisatges forestals més representatius de les Illes com són les carritxeres, la vegetació de ribera i les comunitats de penyal riques en endemismes.

La guia també detalla els desequilibris als quals es veuen sotmesos els boscos, ja sigui per causes naturals, com les plagues; o humanes, com l'abandó del camp i en conseqüència, el menor aprofitament de fusta. Per fer front a aquest canvi d'usos i a les conseqüències del canvi climàtic, la guia exposa els reptes que planteja la gestió forestal de cara la conservació d'aquests ecosistemes.

A més de les explicacions teòriques, la guia inclou una proposta d'activitat adaptable a diferents espais forestals de les Illes per poder aprendre in situ sobre els boscos. La publicació es complementa amb un seguit de diapositives com a suport de les explicacions teòriques i un conjunt de pòsters dels cinc boscos més presents a les Illes Balears. Tot el material està disponible al següent enllaç web.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquina, fa dervers d'un any

I quan diuen que invertiran en fer boscos nets?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente