nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La UIB augmenta el seu pressupost un 4% per a fer front a la pandèmia

La Universitat de les Illes Balears (UIB) disposarà el 2021, d'un pressupost de 114,4 milions d'euros, un 4 per cent més que en 2020, que dedicarà a les despeses ordinàries i, a més, a fer front a les derivades de la Covid-19.

Segons ha assenyalat la institució universitària, el Consell de Govern, reunit aquest dimecres en sessió ordinària, ha aprovat per unanimitat elevar la proposta de pressupost de 2021 al Consell Social, el qual, també per unanimitat, ha donat el vistiplau en la seva sessió plenària.

El pressupost de la UIB per a l'any 2021, han afegit, manté la línia ascendent i es consolida per a poder satisfer les necessitats més importants en el funcionament de la universitat, malgrat el context de dificultat marcat per la pandèmia.

Per a l'any que ve, l'aportació del Govern augmenta en 3,6 milions d'euros, un 4,8 per cent d'increment respecte de 2020.

Segons han afegit, aquest augment garanteix el finançament de les noves titulacions en procés d'implantació, una partida extraordinària per a atendre l'impacte de la *Covid-19, les millores de les condicions laborals del personal docent i investigador i del personal d'administració i serveis; el manteniment dels preus de matrícula, i de la dotació de les infraestructures del campus.

Impacte de la Covid-19

Pel que fa a la pandèmia, la UIB preveu destinar un milió d'euros, que se sumaran als recursos ja activats en aquest sentit en els últims mesos, per a afrontar despeses de prevenció i neteja de les aules i dependències, així com per a cobrir les baixes de professors que es puguin produir.

Igualment, està previst canviar finestres per a millorar la ventilació dels espais, millorar les instal·lacions i les xarxes per a realitzar videoconferències, així com l'adquisició d'equipaments tecnològics.

No obstant això, una part important de l'increment pressupostari esmentat correspon al nominatiu corrent i als compromisos pluriennals per a oferir estudis nous, com per exemple el doble grau d'Economia i Turisme, i el conveni per a implantar els estudis de Medicina, dels quals s'ha previst poder oferir el sisè curs en 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.