algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Les actituds lingüístiques i el sector audiovisual centren el ple del Consell Social de la Llengua Catalana

El Consell Social de la Llengua Catalana de les Illes Balears ha celebrat el seu ple anual ordinari. La reunió ha tengut lloc a la Universitat de les Illes Balears i hi han participat una cinquantena de membres, tant presencialment com telemàticament.

Han presidit la mesa el rector de la UIB, Llorenç Huguet; el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March; la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret; la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, i el president de l’Obra Cultural Balear, Josep De Luis.

El primer dels documents aprovat ha estat «Treballar les actituds lingüístiques per reforçar la presència social de la llengua catalana a les Illes Balears», redactat per la Ponència sobre Actituds Lingüístiques. El segon ha estat el que duu per títol «Aproximació al sector audiovisual de les Illes Balears. Actuacions prioritàries per garantir els drets lingüístics dels ciutadans», redactat per la Ponència sobre el Sector Audiovisual. Les ponències estaran disponibles al web del Consell Social de la Llengua Catalana.

S’han constituït dues noves ponències. En primer lloc, es dona continuïtat a la d’Actituds Lingüístiques perquè es plantegin propostes concretes d’accions per dur a terme des de les institucions i la societat civil. En segon lloc, s’aprova la constitució d’una nova ponència que faci un inventari de les propostes que s’han anat fent al llarg del temps. Això amb l'objectiu de posar en valor la feina feta fins ara i fer que les propostes es materialitzin.

Així mateix, també hi ha hagut un punt de reflexions al voltant del paper i el funcionament del Consell Social de la Llengua Catalana i propostes d’actuació. En aquest sentit, s’aposta per tenir un Consell amb més transcendència social i pública. Finalment, el darrer punt ha estat dedicat a donar comptes de l’activitat de la Direcció General de Política Lingüística. En aquest sentit, s’ha presentat un dossier que recull les actuacions fetes i iniciades els darrers 12 mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.