algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

Educació facilitarà l’obtenció del FOLC a distància

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca mitjançant la seva Secretaria General, ha presentat la Mesa Sectorial la proposta de modificació del Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) per tal de facilitar l’adquisició d’aquest títol als futurs docents que estudien fora de les Illes i volen exercir la docència als centres públics de la comunitat autònoma.

El Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) s’adreça als alumnes que han cursat els seus estudis a institucions de fora de les Illes Balears i volen formar part del cos docent públics de les Balears. Mitjançant aquest curs es garanteix que els alumnes d’aquests centres adquireixin la capacitació lingüística necessària per a impartir classes en català.

Millorar l’accessibilitat a la titulació

A la Mesa Sectorial d’Educació s’han presentat les modificacions al FOLC que principalment són tres

Per una part s’amplien els requisits d’accés als certificats. A partir d’ara també podran matricular-se als cursos o a les proves lliures per obtenir els certificats de capacitació aquells alumnes que estant en possessió d’un nivell C1 de coneixements de llengua catalana, que cursin el darrer curs del graus universitaris que condueixen a la titulació que habilita per exercir la docència en l’educació infantil o primària i també aquells que cursin el màster universitari de formació del professorat que habilita per a l’exercici de la docència a l’educació secundària.

A més d’aquells que cursin la formació pedagògica i didàctica, amb una titulació equivalent a efectes de docència als ensenyaments de formació profesional i que no disposin de la titulació necessària per a accedir als estudis de Màster Universitari de Formació de Professorat.

L’altra modificació és l’exempció d’haver d’obtenir un nou certificat vinculat a la nova etapa que hagin d’impartir, per aquells docents que ja hagin obtingut la titulació (CCIP i CCS) i que canviïn d’etapa en la qual exerceixen la docència amb motiu d’un canvi del cos al qual pertanyen o per canvi d’adscripció d’etapa en el centre, a més d’aquells que comparteixin docència simultàniament en etapes educatives distintes.

La darrera modificació prevista tracta de facilitar l’obtenció del FOLC a distància. Els docents podran accedir als cursos de formació o a la convocatòria de les proves lliures del Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) mitjançant l’Institut d’Estudis a Distància de les Illes Balears, la UIB o altres entitats i òrgans de l’Administració educativa autoritzats.

A excepció del sindicat UOB, la proposta ha comptat amb el suport de la resta de sindicats educatius que formen part de la Mesa Sectorial d’Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.