nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El magistrat Carlos Gómez prendrà possessió aquest dimecres com a president del TSJIB

El magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) Carlos Gómez prendrà possessió aquest dimecres horabaixa com a president del TSJIB.

El nou president prometrà el càrrec davant els membres de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia que representen tota la carrera judicial i davant una reduïda representació de les autoritats civils i col·legis professionals de les Illes.

Per part del Govern, la presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol, i el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, assistiran a la presa de possessió.

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va elegir Gómez com a president del TSJIB el mes d'octubre passat. Gómez era únic candidat que optava a donar el relleu en el càrrec a Antoni J. Terrasa i va obtenir el suport de 19 dels 21 vocals que integren el ple.
Carrera de Carlos Gómez

Després del seu ingrés en la Carrera Judicial al novembre de 1982, Carlos Gómez Martínez va prestar servei en jutjats de Santa Coloma de Farners, Barcelona i Palma i, set anys després, es va incorporar com a magistrat a l'Audiència Provincial de les Balears. En aquest òrgan judicial va romandre fins a 1999, any en què va cessar en ser nomenat director de l'Escola Judicial.

L'any 2002 es va tornar a incorporar al servei actiu en l'Audiència Provincial balear, de la qual va ser elegit president en 2004. En 2015 va cessar en el càrrec i tres anys després, en 2018, va ser nomenat magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB, ja que exerceix actualment.

Membre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Balears, va participar en la comissió que va redactar els Principis d'Ètica Judicial.

És autor de nombrosos articles científics i ha impartit cursos i seminaris. Entre altres múltiples temes, ha abordat la importància de la formació inicial dels jutges o l'exercici de la funció judicial en el primer destí.

Gómez exerceix actualment les seves funcions com a magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB. Al setembre va ser triat membre del Comitè de Drets Humans (CCPR), per al període 2021-2024, en la 38a reunió dels Estats part celebrada a Nova York.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.