algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La FAPA denuncia que les ajudes de menjador del Govern «no arriben a les famílies que ho necessiten»

La Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha assegurat aquest dilluns que les ajudes de menjador de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca «no arriben a les famílies que ho necessiten».

FAPA ha explicat què la reducció en el nombre d'usuaris de menjador ha estat «superior en els centres públics». «Per als centres públics l'obertura del menjador ha estat una prioritat, però moltes vegades a costa de reduir el nombre d'usuaris que el necessiten de manera imprescindible».

Així mateix, han alertat sobre la publicació «més tard» de la convocatòria d'ajudes, que va ser el 6 d'octubre en 2020 enfront de l'1 de juny de 2019. «Això ha tengut com a conseqüència que moltes famílies no comptessin amb aquestes ajuda des d'un principi», ha afirmat FAPA.

En una situació de crisi com l'actual, ha afegit, «aquestes ajudes cobreixen com a màxim el 50% del cost real del menjador ja que no s'inclou el cost dels monitors».

Per a FAPA, la conseqüència d'aquesta situació és que hi ha, com a mínim, 3.212 alumnes «que si haguessin fet la sol·licitud i haguessin tengut unes ajudes més prest, ara tindrien assegurada una alimentació de qualitat cada dia de classe».

Per aquest motiu, l'entitat ha exigit a la Conselleria que tota la quantitat d'aquestes ajudes, més de 2,7 milions d'euros, es dediquin «a la finalitat a la qual estaven dirigides i s'articulin mecanismes perquè els menjadors escolars puguin complir la seva funció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.