algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Una gran part de joves LGBTI assegura haver patit discriminació alguna vegada

178197

El 67 per cent de les persones d'entre 12 i 36 anys del col·lectiu LGTBI de les Balears ha estat discriminat en alguna ocasió, segons l'últim Anuari de la Joventut que ha publicat aquest dijous la Universitat de les Illes Balears (UIB).

L'estudi, realitzat a partir de dades de Ben Amics, posa de manifest que el 73 per cent d'aquestes discriminacions ha tingut lloc en un centre educatiu, mentre que un altre 60,3 per cent ha succeït en espais d'oci, en una opció amb resposta múltiple.

A més, l'estudi mostra que un 88,9 per cent de les persones enquestades han estat discriminat de manera presencial, mentre que un 44,4 per cent ha sofert aquesta discriminació a través de xarxes socials, i un 27 per cent, a través del mòbil.

Per a realitzar aquest assaig, les autores d'aquest text, Tatiana Casado i Isabel Nadal, han entrevistat un centenar de persones, als qui se'ls ha realitzat una enquesta telemàtica, en la primera fase, i una entrevista semiestructurada, en la segona.

Segons han exposat Casado i Nadal, «existeix correlació entre haver patit LGTBI-fòbia i tenir pensaments negatius», perquè l'assaig mostra que el 61,7 per cent dels enquestats ha pensat a suïcidar-se, mentre que el 22,3 per cent l'ha intentat.

Les persones enquestades van remarcar que «per a millorar l'atenció és necessari incrementar la formació sobre les realitats de les persones LGTBI entre els col·lectius professionals, així com augmentar les activitats de sensibilització en els centres educatius».

Quant a la mena de discriminació, el 71,4 per cent ha estat insultat, al 68,3 per cent li han «parlat mal», el 65,1 per cent assegura que han creat rumors sobre ells i el 57,1 per cent diu haver rebut burles i imitacions.

A més, el 44,4 per cent ha estat aïllat; el 38,1 per cent, ignorat; el 33,3 per cent, assetjat; el 28,6 per cent ha rebut amenaces; el 27 per cent ha estat empès, el 17,5 per cent ha patit agressions sexuals, i el 12,7 ha rebut pallisses.

D'altra banda, les dades assenyalen que el 55,6 per cent de les enquestats ha estat discriminat de manera puntual, mentre que un 28,6 per cent pateix discriminació de manera puntual i el 7,9 per cent restant considera que sempre és discriminat.

En aquesta mateixa línia, el 61,9 per cent d'aquests usuaris afirma que pateix discriminació des de fa més d'un any mentre que un 19 per cent indica que fa menys d'un any que ha començat aquesta discriminació.

Per edats, el 77,8 per cent de les persones enquestades d'entre 12 i 16 anys ha sofert discriminació, xifra que baixa fins al 61 per cent en el cas dels usuaris d'entre 17 i 21 anys, remarquen les dues autores de l'assaig.

Així mateix, el 68,4 per cent dels participants d'entre 22 i 26 ha estat discriminats alguna vegada, mentre que aquesta xifra ascendeix fins al 72 per cent en el cas dels entrevistats d'entre 27 i 32 anys.

Finalment, quant a les emocions que han sentit aquestes persones davant els actes de LGTBI-fòbia, el 60 per cent ha sentit inseguretat, impotència, tristesa i ràbia, mentre que el 40 per cent ha sentit humiliació, vergonya i por.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.