cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Més de mig milió d'octets s'han editat en la primera edició de la 'Viquimarató' de la Llengua Catalana

La primera edició de la Viquimarató de la Llengua Catalana, denominada #ViquiLlengua7x7, ha comptat amb 106 editors que han introduït 513.374 octets. Hi han participat els 7 territoris de parla catalana i ha resultat un èxit tant de participació com de qualitat de les aportacions fetes a la Viquipèdia.

Impulsada inicialment per la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya i Amical Wikimedia, la #ViquiLlengua7x7 tenia com a repte millorar o crear 50 articles de lingüistes en llengua catalana proposats des dels territoris de parla catalana.

La Viquimarató també ha rebut l'impuls de les direccions generals de Política Lingüística de les Illes Balears i el País Valencià, el govern d’Andorra, la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa, i també l’Institut Ramon Llull. Les propostes de cada territori han garantit la representació de lingüistes de tot el domini lingüístic i també de catalanòfils d’arreu del món.

L’objectiu s’ha assolit amb escreix, ja que durant la setmana del 6 al 13 de novembre s’han creat 32 articles nous, se n’han millorat 57 i se n’han traduït 33. Aquests resultats reforcen la col·laboració entre la Viquipèdia i la llengua catalana al llarg de set anys amb l’organització de les viquimaratons de les edicions anteriors.

L'activitat s'inscriu en el conveni signat l'any 2012 entre el Departament de Cultura del Govern de Catalunya i Amical Wikimedia en matèria de llengua catalana. Enguany, l’obligada virtualitat a causa de la pandèmia ha impulsat una forma de participació nova amb el treball d’edició en línia, la durada d’una setmana i una organització coral entre tots els territoris que, per primera vegada, s’hi han sumat.

Tant les xifres de resultats com la bona cooperació en la participació coral dels 7 territoris fan preveure la continuïtat en edicions posteriors amb la mateixa fórmula de la #ViquiLlengua7x7.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.