algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

El Govern intervé la residència Domusvi Santanyí i la de l’Hospital de Llevant per a frenar els contagis

La Conselleria de Salut i Consum, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha ordenat la intervenció de dues residències més de Mallorca. Concretament, la residència de l’Hospital de Llevant, a Porto Cristo, on -després de diversos cribratges- s’ha localitzat un brot que afecta 10 usuaris i 3 treballadors (en total té 58 residents i 36 treballadors), i la residència DomusVi Santanyí, que a hores d’ara té 4 dels seus 115 residents contagiats de coronavirus, així com 4 dels seus 98 professionals.

A dia d’avui s’està produint un important augment dels casos confirmats de Covid-19 a les Illes, i dissortadament un nombre important d’aquets casos s’han produït a residències de gent gran. «Cal tenir en compte que són centres socials en els quals es té cura de les persones que no poden fer-ho per si mateixes. Són experts en cures, però no en procediments sanitaris i requereixen d'ajuda i suport per implementar l'aïllament en les seves diferents formes per evitar la transmisió del virus dins de la residència, que acull a la població més vulnerable i de major risc per aquesta epidèmia», han explicat des del Govern.

Atesa aquesta situació, l'Executiu explica que les residències necessiten suport per a poder implementar els seus corresponents plans de contingències amb seguretat: sectorització de manera adequada del centre, processos d’aïllament adequats segons els resultats de les proves (zona de positius, zona de contactes estrets, zona de contactes estrets amb símptomes) per atendre els residents amb Covid-19 així com a la resta amb totes les mesures recomanades.

Així, doncs, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 d’aquests dos centres de caràcter residencial.

Així mateix, s’ha designat una mateixa coordinadora sanitària per a les dues residències, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de les residències i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara vuit residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia (Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell i Reina Sofia –aquesta a Eivissa- durant segona onada, i Oasis i DomusVi Palma a la primera). També es va prendre el control sanitari de la Nova Residència del Patronat Joan XXIII d’Inca per a persones amb discapacitat intel·lectual. A hores d’ara queden, amb intervenció activa, les de DomusVi Can Carbonell i Reina Sofia, a banda de les dues intervingudes a partir d’avui.

Actualment, a les residències per a persones grans de les Balears hi ha 96 usuaris amb contagi actiu, 71 dels quals hospitalitzats, així com 83 professionals contagiats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.