algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

El Govern espanyol inclou sa Dragonera en la xarxa de reserves marines

11/04/2020 Imagen panorámica de Sa Dragonera. SOCIEDAD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS CONSELL DE MALLORCA | CONSELL DE MALLORCA

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat d'aquest dijous l'ordre per la qual s'estableix la reserva marina d'interès pesquer de sa Dragonera i es defineixen la seva delimitació, zones i usos.

En una nota de premsa, el Ministeri ha detallat que aquesta nova reserva compta amb una superfície de 457 hectàrees al sud-est de Mallorca, de les quals 82 seran de reserva integral, és a dir, sense usos permesos excepte el seguiment científic degudament autoritzat.

La protecció dels recursos marins en aquesta zona de la Mediterrània és fruit de l'estreta col·laboració entre el Ministeri i les Balears, materialitzat en un conveni relatiu a la gestió compartida de la reserva marina de Llevant de Mallorca-Cala Rajada, i que s'amplia ara per incloure en el seu àmbit d'aplicació la reserva marina de sa Dragonera.

Amb aquesta nova incorporació s'amplia a 12 el nombre d'espais protegits que componen la Xarxa de Reserves Marines d'Interès Pesquer d'Espanya, nou a la Mediterrània i tres a Canàries. Les reserves marines ofereixen protecció a més de 103.000 hectàrees, de les quals una mica més del 10% són zones de protecció integral.

La reserva marina de sa Dragonera es caracteritza pel seu perfil abrupte i fons rocosos, on les diferents espècies troben zones de protecció i abric. En el seu interior destaquen les praderies de posidònia oceànica, esculls i coves submergides, on conviuen poblacions amb gran potencial de recuperació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

No és només una única lletra (sud-est / sud-oest), ja que afirmar que sa Dragonera es troba al sud-oest de Mallorca tampoc és molt exacte. Sa Dragonera es troba a l'oest de Mallorca si ho miram des des centre de s'illa. En tot cas, es Cap Blanc i es voltants o, com a molt, es sud des terme de Calvià sí que es troben al sud-oest o en el sud-oest de Mallorca. Per altra banda, molt satisfet de sa inclusió de sa Dragonera a sa xarxa de reserves marines

Valoració:0menosmas
Per lo de sempre, fa mes de 3 anys

Por la falta de una simple letra que seguramente quedó en el tintero, como nos pasa a todos, ya es motivo suficiente para que salga el geógrafo de turno a sentar cátedra.

A mi la letrita de las narices, poco me importa, más bien nada. Lo realmente interesante es que esta lamina de 457 hectáreas, sea protegida.

Lo de siempre: "Cuando el dedo del sabio apunta a las estrellas, el imbécil de cabecera solo ve el dedo del sabio".

País.

Valoració:-2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Sa Dragonera al sud-est de Mallorca?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente