muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
12°

Pimem reclama a l'Estat que faciliti al SEPE la gestió dels ERTO

La Federació de la Petita i la Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) ha qualificat d'«històricament negatives» les dades que publica el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per a les Balears i demana una intervenció administrativa de l'Estat per a ajudar els serveis del SEPE amb les gestions dels ERTO.

En un comunicat, Pimem ha demanat a l'administració espanyola més recursos humans i tècnics per a fer front a les peticions d'informació i pagaments dels treballadors.

Aquesta petició, han afegit, es fa arran de la informació que s'ha rebut per part d'empresaris de la restauració i del comerç que s'han dirigit a Pimem explicant que s'estan gestionant totes les consultes dels treballadors i que no entenen per què no cobren, ja que des que el Govern espanyol va decidir prorrogar els ERTO la seva prestació s'ha vist paralitzada i que no hi ha data prevista de pagament.

Les crítiques també s'han centrat en l'augment del nivell de treball intern de les empreses ja que s'han de fer de nou els tràmits per a realitzar novament la pròrroga dels ERTO, segons han assenyalat.

Per al president de Pimem, Jordi Mora, és «comprensible» que la situació fos molt complicada els tres primers mesos de la pandèmia però, un cop coneguda la dimensió de la feina que implica, és la mateixa administració qui ha de posar els recursos necessaris per a poder atendre els treballadors i indirectament les empreses que són les que pateixen la major pressió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.