nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

El director i l'editor de Comanegra defensen davant el jutge el caràcter satíric d''On és l'Estel·la?'

Continua el procés judicial contra l'il·lustrador mallorquí Toni Galmés i contra l'editorial Comanegra del còmic 'On és l'Estel·la?', Joan Sala i Jordi Puig.

L'editorial va anunciar al setembre d'enguany que el director, Joan Sala, i l'editor, Jordi Puig, havien estat citats a declarar davant el jutge: «Teníem esperances que el procés contra l'Estel·la i la llibertat de creació hagués acabat. Amb la patacada del coronavirus pensàvem que el 2020 ja en tenia prou de fer la punyeta. Però aquí els tenim. El despropòsit continua... Els nostres editors, Joan Sala Torrent i Jordi Puig Ferrer, acaben de rebre, justament avui, una nova citació judicial per declarar en un cas d'injúries pel llibre 'On és l'Estel·la?' El 3 de novembre continua un judici que no hauria d'haver començat».

Aquest dimarts, com estava previst, Sala i Puig han comparegut al Jutjat d’Instrucció de Barcelona per a testificar, a través de videoconferència, en el Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma. «És un despropòsit i el que ens preocupa més que l'afectació a Comanegra, és que si avança la denúncia seria molt perillós per a la indústria editorial i per a la llibertat d'expressió i també perquè pot fer que els creadors s'autocensurin», han remarcat.

Al Jutjat, Sala i Puig han defensat que el llibre no és un assaig polític sinó una obra satírica de manera que no entenen que algú es pugui sentir insultat i han expressat la necessitat de defensar l'humor.

La denúncia ha estat impulsada per la Confederación Española de Policía (CEP), Unión Federal de Policía (UFP), Sindicato Profesional de Policía (SPP) i Sindicato Unificado de Policía (SUP) de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quina vergonya!, fa mes de 3 anys

Ànims, Jordi i Joan!!!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente