nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
11°

L'IMAS obre un centre amb vuit places per a menors víctimes d'explotació sexual comercial

L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha posat en marxa un nou centre per a menors de víctimes d'explotació sexual comercial, un espai que compta amb vuit places residencials per a tractar traumes derivats de la victimització sexual que pateixen.

Aquest centre, que funciona des d'octubre, té com a objectiu principal aconseguir que les víctimes superin el trauma i puguin tornar amb les seves famílies biològiques, o bé passar a un acolliment familiar terapèutic, ha destacat el Consell.

L'IMAS ha explicat aquest dimarts que aquest trauma és característic de les persones que han sofert abusos sexuals i que «pateixen una victimització sexual», la qual cosa provoca que desenvolupin desinterès afectiu, incapacitat d'establir vincles i conductes de risc.

Per a prevenir aquestes conductes, aquest projecte educatiu inclou també la figura de 'referents positius', joves que també varen viure aquest tipus de situacions i que el varen superar amb èxit, que realitzaran trobades amb els menors per a explicar-los la seva experiència.

A més d'atenció individualitzada, aquesta iniciativa compta també amb teràpies corporals, teràpia amb animals i educació afectivosexual, un tractament especialitzat en traumes complexos, ha apuntat la institució insular.

El temps d'estada no té un límit mínim ni màxim, perquè això dependrà dels processos personals de cadascun, i sempre s'intentarà evitar que els menors torni a un centre residencial, per a minimitzar el risc que puguin reproduir les seves conductes.

Els treballadors del centre van realitzar al setembre una formació específica per al tractament de joves víctimes de l'explotació sexual comercial, curs en el qual han estudiat factors de risc i de protecció i atenció psicològica.

L'equip del centre està format per un coordinador, dues psicòlogues especialistes en el tractament de traumes complexos, vuit educadors socials, vuit auxiliars educatius i personal de cuina i manteniment.

Així mateix, l'IMAS ha recordat que el passat 19 d'octubre, i seguint amb la proposta de la comissió d'experts, es va triar al responsable de coordinar les actuacions relacionades amb explotació comercial en menors que es duguin a terme en el centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.