algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Els centres d'Atenció Primària de les Balears ja realitzen test ràpids d'antígens

16/10/2020 Test rápido de antígenos de la COVID-19 realizado en Palma. SALUD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS CAIB

CAIB

El Servei de Salut ja ha començat a utilitzar el test ràpid d'antígens de la Covid-19 en centres d'Atenció Primària de les Balears, després de la finalització de la formació dels professionals.

Segons ha assenyalat la Conselleria de Salut, ara es poden fer en tota Atenció Primària (centres de salut, punts d'atenció continuada (PAC) i serveis d'urgències d'atenció primària (SUAP) i també per mitjà dels equips del SAMU-061. El Servei de Salut ha adquirit 850.000 test ràpids.

La població diana d'aquestes proves diagnòstiques, han afegit, són pacients amb símptomes de menys de cinc dies. El test ràpid d'antígens permet diagnosticar el virus en pacients simptomàtics en els primers cinc dies d'infecció, quan la càrrega viral és més alta.

És una eina diagnòstica «molt útil», ja que el fet de disposar dels resultats en 15 minuts permet actuar amb més celeritat a l'hora de tallar la cadena de transmissió i frenar la transmissió comunitària del virus.

Aquest test diagnòstic detecta els anomenats antígens, unes proteïnes específiques presents en el virus. Es fa introduint els escovillons via nasofaríngia (igual que les PCR) per a extreure les mostres. Amb la incorporació del test ràpid d'antígens, el Servei de Salut disposa actualment de tres tipus de proves diagnòstiques: les PCR, el test ràpid d'antígens i les proves serològiques.

Mentre que la PCR i el test ràpid d'antígens detecten la càrrega viral, les serologies detecten la presència d'anticossos; és a dir, la reacció defensiva de l'organisme davant la infecció. Aquests últims són els més indicats a l'hora de detectar si un pacient ha passat la malaltia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris